Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant anunta, intr-un comunicat remis marti HotNews.ro, ca declanseaza consultarea in randul membrilor de sindicat in vederea declansarii grevei generale, incepand cu data de 23 ianuarie. Sindicalistii din invatamant sunt nemultumiti de faptul ca "in anul 2012 nu se acorda nici o majorare a salariilor personalului din invatamant, astfel incat nu se poate recupera reducerea cu 25% a salariilor".

Ei acuza si "esalonarea platii sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala, pana in anul 2016".

Alte nemultumiri ale sindicalistilor sunt prorogarea, pana la data de 1 ianuarie 2013, prin Legea nr. 283/2011, a alocarii, pentru finantarea invatamantului a minimum 6% din PIB si alocarea pentru finantarea invatamantului, prin Legea bugetului de stat pe anul 2012 a unui procent de 2,3% din PIB.

FSLI denunta si masura luata de Ministerul Educatiei de a nu se mai retine cotizatia de sindicat pe statul de plata si practica de asumare a raspunderii guvernamentale pe proiecte de legi esentiale.