Dr. Andrei Georgescu, care a fost numit miercuri, 11 ianuarie, in functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii, a anuntat ca si-a dat demisia, dupa ce a avut o discutie cu premierul Emil Boc si a considerat ca e mai bine sa-i lase "locul dr. Arafat".

Andrei Georgescu a precizat ca revine la Spitalul Universitar, in functia pe care a avut-o si inainte, de sef al Unitatii de Primiri Urgente. El a refuzat propunerea de a fi numit consilier in Ministerul Sanatatii.

Acesta considera ca a facut un lucru bun atunci cand a acceptat propunerea de a fi subsecretar de stat: "Am facut un lucru bun atunci dar, pentru a aplana discutiile care s-au ivit pe marginea noii legi de Sanatate, pentru ca doctorul Arafat sa fie cooptat in echipa, am considerat ca e mai bine sa plec si sa-i las locul dr Arafat".

"Ca e bine, ca e rau, o sa vedeti dvs in urmatoarele saptamani", a comentat el, la putin timp dupa ce premierul Emil Boc a anuntat ca Raed Arafat a acceptat sa revina la Ministerul Sanatatii.

Intrebat daca decizia de revenire a lui Raed Arafat a fost luata sub presiunea strazii, Andrei Georgescu a raspuns: "Mi-e greu sa va spun, dar eu simt ca probabil asa a fost".

"Am considerat ca, vazand presiunile care se fac, e mai bine sa plec eu", a mai spus el.