Peste 13.000 de persoane au iesit in strada luni la nivel national (Bucuresti si alte 51 de localitati din 34 de judete ale tarii), potrivit bilantului prezentat marti de reprezentantii Jandarmeriei. La mitingul din Bucuresti, "varful" atins a fost de 1.600 de manifestanti. Peste 3.000 de jandarmi au fost trimisi pe strazi pentru a gestiona situatia.

"Doresc sa le multumesc cetatenilor pentru ca au ales sa protesteze in mod civilizat. In cazul in care se va manifesta si in zilele urmatoare, facem un apel la manifestatii civilizate. In tara, protestele au fost pasnice, marea majoritate a manifestantilor intelegand sa se manifeste in limite legale. Mesajul Jandarmeriei este acela ca orice manifestare pasnica va fi protejata. Nu vom tolera insa violenta", a declarat colonelul Aurel Moise.

El a mai precizat ca 150 de persoane au fost conduse la sectiile de Politie la nivel national, insa a subliniat ca "Am reusit sa gestionam bine in Capitala adunarea de ieri".

"Acolo unde situatia va degenera, vom actiona cu fermitate pentru restabilirea ordinii publice", mai spun reprezentantii Jandarmeriei.