Peste 500 de persoane au protestat, luni seara, in Piata Vasile Milea din Pitesti. La un moment dat, cativa manifestanti s-au imbrancit cu jandarmii iar un participant la actiunea neautorizata l-a lovit cu pumnii si cu picioarele pe adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Jandarmi Arges, relateaza Mediafax. Potrivit ePitesti.ro, cinci persoane au fost retinute in urma protestelor de luni din Pitesti.

Protestatarul care l-a lovit pe adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Arges, colonel George Serbanica, si alti cativa tineri au fost prinsi de fortele de ordine, urcat in duba si dusi la audieri la Sectia 1 de Politie. Potrivit primelor informatii, atacatorul este minor (17 ani). Tanarului i s-a intocmit dosar penal pentru ultraj.

"Tanarul nici macar nu avea treaba cu protestele. Era pe strada si a actionat la un moment dat in spirit de turma. Nu figureaza in evidentele noastre ca suporter al FC Arges. Ceilalti doi tineri au fost retinuti", a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Arges, locotenentul Liviu Saia, pentru ePitesti.ro.

Initial, la protest s-au prezentat circa 1000 de persoane, numarul participantilor diminuandu-se ulterior. Prezenta politica la protest a fost destul de mica, povesteste presa locala, mentionand ca, in multime, s-au gasit cativa primari PSD, unii membri PNL, liderii PC, si mai multi functionari. Au fost prezenti si unii membri ai galeriei FC Arges.

Protestatarii au scandat lozinci precum: "Jos Basescu", "Basescu asta nu e tara ta", "Basescu da-ti demisia", "Jos Guvernul", "Aparatorii dreptului nostru de a nu avea nimic", "Chioru' si Piticu', Rechinu' si Limbricu'", "Admiratorii lui Nuti".

Cativa tineri au aruncat cu pietre in jandarmi. Un geam al Casei Sindicatelor a fost spart. De asemenea, un protestatar a spart geamul unei unitati de panificatie din centrul municipiului, insa acesta nu a fost inca identificat de oamenii legii, informeaza Mediafax.

Jandarmeria a incercat sa evacueze zona centrala recurgand la arestari atunci cand un grup de tineri a refuzat sa plece. In total, numarul retinutilor a ajuns la 5.

Actiuni similare de protest au loc, luni seara, pentru a patra zi consecutiv, in Capitala si in mai multe orase din tara. Au fost organizate mitinguri de protest la Cluj, Sibiu, Brasov, Targu Mures, Deva, Arad, Aiud, Bistrita, Timisoara, Slatina, Resita, Craiova, Buzau, Slobozia, Ploiesti, Targoviste, Suceava, Botosani, Vaslui, Pitesti si Constanta.

In Sibiu, unul dintre participantii la protestul de luni seara a avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce un ghiveci de flori cazut de la un balcon l-a lovit in cap. Barbatul, angajat al muzeului Brukenthal, a suferit o taietura la cap, relateaza Rondul de Sibiu.ro. Reprezentantii jandarmilor au declarat vor colabora cu politia Sibiu pentru a vedea daca barbatul a fost ranit intentionat.