Cei aproape 1.000 de protestatarii clujeni au protestat, luni seara, in centrul municipiului Cluj-Napoca cerand alegeri anticipate si demisia premierului Emil Boc, fost primar al orasului, si a presedintelui Traian Basescu. Potrivit Ziua de Cluj, manifestantii au scandat "PDL si USL, aceeasi mizerie".

Manifestantii s-au adunat in Piata Unirii, inainte de ora anuntata pentru inceperea protestului (ora 19.00). Acestia au scandat "Jos Basescu" si "Anticipate, nu comasate", "Vrem sa fim demni", "presa libera", "Jos Guvernul", "Nu se mai poate cu javrele", "Ultima solutie, inca o revolutie". O pancarda a manifestantilor afisa: "Suntem romani cu onoare si valori, nu huligani agitatori".

Protestatarii au plecat, apoi, incolonati, pe Bulevardul Eroilor, spre Piata Avram Iancu, unde se afla si Prefectura Cluj. Au scandat "Piticu' si cu chioru' au mintit poporu'!", "Bucuresti nu uita, Clujul e de partea ta". Au fost asteptati de un detasament de jandarmi.

Protestatarii au fluierat jandarmii si au scandat "Scandal fara violenta", in timp ce majoritatea a cantat "Romania, stat politienesc". Un manifestant a strigat "Tise, hai jos!". Manifestantii au aruncat cu petarde si au cerut sa vorbeasca cu prefectul de Cluj: "Jandarmeria ucide Romania!".

Coloana a plecat apoi, pe Bulevardul 21 Decembrie, catre Piata Unirii si apoi catre Casa de Cultura a Studentilor unde au scandat "Sa vina studentii" si "Jos Funeriu". Grupul a ajuns, apoi, pentru a treia oara, in Piata Unirii si protestatarii au inceput sa se disperseze.

In timpul protestului de luni, manifestantii au scandat, printre altele, "Rusinea Ardealului - Boc si cu gasca lui", "Clujul nu e PDL" si "Iarna nu-i ca vara, nu te mai vrea tara", relateaza Agerpres. Printre bannerele afisate se numara si unul cu inscriptia "Arafat presedinte, Johannis premier".

Protestatarii se vor intalni si marti, pentru a cincea zi consecutiv, in Piata Unirii, de la ora 18.00, informeaza Ziua de Cluj.