Unul dintre suporterii dinamovisti care au participat la incidentele din Capitala de duminica seara a declarat luni pentru Mediafax ca grupurile de fani de la mai multe echipe nu au nimic "nici cu Basescu, nici cu Arafat, nici macar cu jandarmii", ci au protestat fata de legea care prevede inchisoare de la 2 la 5 ani pentru introducerea de torte pe stadioane.

"Totul a inceput in Piata Universitatii. 50 la suta din cei stransi acolo erau martalogi, batrani, femei, cetateni si restul suporteri. Eram de peste tot, nu numai de la Dinamo si Steaua. Da' cei mai multi eram de la Dinamo si Steaua. Au fost si de la Peluza Nord de la Steaua, dar nu au vrut sa iasa in fata liderii. Liderii au interese, ca peste tot. Pe la ora 21.00 a iesit o bataie la TNB, provocata de jandarmi, apoi s-a extins pana la Coltea, unde au facut si un rand ca sa ne delimiteze pe noi de cetateni. Asta a fost scopul lor, sa nu ramanem grupati cu ceilalti pentru ca e mai greu cand striga 2000 de oameni decat cati eram noi. Asa s-a provocat putin haos, cetatenii au plecat si am ramas noi sa ne batem cu ei. Problema a fost cand au bagat bruiaje la telefoane in toata zona Universitatii. Si a fost verificata de mine, am avut tovarasi care voiam sa ma sune si nu puteam sa vorbim. Dadea ton de ocupat. Apoi pe drumul spre Unirii au dat cu gaze si apa", a spus suporterul citat sub acoperirea anonimatului.

Protestatarul spune ca nu a fost "organizat nimic pe net", s-a profitat de "faza cu Arafat" si s-a iesit in strada. El sustine ca fanii protesteaza fata de Legea 4 si nu au nimic cu Basescu, Arafat sau jandarmii. "Nu a fost organizat nimic pe net, s-a profitat de faza asta cu Arafat si am iesit in strada. Noi nu avem nimic nici cu Basescu, nici cu Arafat, nici cu jandarmii macar, noi am protestat fata de Legea 4, pentru ca o torta poate sa-ti aduca 2-5 ani de puscarie, e egala cu omuciderea".

El a precizat ca au fost prezenti la proteste 300-400 de persoane care merg de obicei la meciuri: "Toata lumea care a iesit in strada, toti au fost impreuna, in strada nu e pe grupuri. De la Dinamo, de la Steaua au fost cei mai multi, apoi de la Rapid pe locul trei, au fost si cativa "lupi galbeni" de la Petrolul si cativa olteni. Dar oltenii au fost mai prosti pentru ca au anuntat ca pleaca organizat din Craiova si au fost opriti in gara. Au venit doar cativa de la fan-clubul din Bucuresti. Si "lupii" au facut la fel, dar multi dintre ei au venit cu masinile. Am fost 3-400 de insi care mergem de obicei la meciuri".

Reamintim ca Parlamentul a votat, iar presedintele Traian Basescu a promulgat o lege care modifica Legea 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive. Initiativa legislativa i-a apartinut deputatului PDL Alin Trasculescu.

Printre prevederile extrem de dure ale noii legi se numara pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la un an pentru patrunderea sau incercarea de patrundere fara drept, prin orice mijloace, pe suprafata de joc, dar si inchisoare de la 2 ani la 5 ani pentru confectionarea, detinerea, incercarea de a introduce, introducerea, folosirea sau orice alta operatiune fara drept cu produse incendiare, materii explozive, inclusiv articole pirotehnice, indiferent de categorie, in incinta arenei sportive.