La Bucuresti au avut loc manifestari violente, in proteste impotriva austeritatii. Romania este una dintre tarile UE in care, in ultimele luni, au avut loc astfel de evenimente. Influenteaza ele pozitia pe care o are Romania la Bruxelles?

Leonard OrbanFoto: Agerpres

Europa negociaza intens, intre timp, noile reguli fiscale, iar Romania a anuntat aderarea la acest tratat conceput pentru salvarea monedei euro. Care este implicarea negociatorilor romani si ce pozitie transmit ei in discutiile la nivel european?

Aderarea la spatiul Schengen ramane un obiectiv neatins, dependent de rapoartele Comisiei Europene asupra justitiei din Romania. La ce sa ne asteptam de la urmatoarea evaluare a CE?

Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, a raspunstuturor acestor intrebari si va arata cum va atrage Romania in acest an cele 6 miliarde de euro din fonduri europene, anuntate de primul ministru.​

Nota redactiei:

  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
  • Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori.