Ministrul de Interne Traian Igas a convocat, duminica seara, la MAI, comandamentul pentru situatii de criza ca urmare a evenimentelor inregistrate in ultimele zile in Piata Universitatii, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Atat ministrul, cat si secretarul de stat Ioan Dascalu au fost plecati pana duminica, au precizat sursele citate.

In ultimele trei zile, manifestanti s-au adunat in Piata Universitatii si la Palatul Cotroceni, unde au strigat lozinci impotriva Guvernului si a presedintelui Traian Basescu.

Sambata seara, manifestatia a degenerat ca urmare a interventiei membrilor galeriilor sportive, care anterior participasera la un anumit eveniment. Jandarmii au fost loviti cu pietre luate din caldaram, in final conflictul fiind stins ca urmare a interventiei in forta a acestora, intre timp insa majoritatea protestatarilor plecasera.

Duminica, protestatarii s-au intors in Piata Universitatii, manifestatia lor degenerind din nou ca urmare a actiunilor unor tineri care au aruncat cu tot felul de obiecte contondente in jandarmi, insa niciun atacator nu a fost ridicat de fortele de ordine si dus la Politie.