Premierul Emil Boc a anuntat ca luni va discuta in coalitia de guvernamant despre elaborarea unui nou proiect de lege privind sistemul de sanatate, care nu va impune desfiintarea SMURD sau privatizarea sistemului de urgenta, transmite Mediafax. Premierul a lansat, totodata, un apel pentru dialog privind proiectul de lege a sanatatii, declarand ca violenta si "caramizile aruncate in stanga si in dreapta" nu reprezinta o solutie.

Seful Guvernului a precizat ca acest nou proiect va fi elaborat in parteneriat cu fortele politice si cu societatea civila si a insistat ca este nevoie de o lege care sa reformeze sistemul de sanatate.

"In privinta legii sanatatii, este foarte clar. Maine voi discuta in coalitie elaborarea unei noi legi a sanatatii. Vreau sa fie limpede si clar pentru toti romanii: si vechea lege si viitoarea lege nu vor permite desfiintarea SMURD, nu vor permite privatizarea sistemului de urgenta, nu va plati niciun roman niciun leu din buzunar pentru interventii in situatie de urgenta. Deci, aceste lucruri raman in continuare asa cum sunt si nu vor fi altele legiferate nici in viitoarea lege a sanatatii, pe care, impreuna cu Guvernul si in parteneriat cu forte politice si cu societatea civila, o vom elabora incepand de maine, dupa discutia din coalitie", a spus Emil Boc, potrivit Agerpres.

Intrebat de jurnalisti daca va demisiona din postul de prim-ministru in cazul in care protestele fata de noua lege a sanatatii vor continua, Boc a raspuns ca "soarta Guvernului trebuie decisa in Parlament" si ca stabilitatea in perioada de criza este foarte importanta.

Premierul Emil Boc a venit, duminica, la Spitalul Floreasca, pentru a-l vizita pe jandarmul ranit in timpul manifestatiilor de sambata, internat in aceasta unitate medicala.

"Inca de aseara m-am interesat de starea de sanatate a protestatarilor si a jandarmilor. Astazi pot sa va spun ca ma bucura faptul ca niciun protestatar nu este internat si nu are niciun fel de problema de sanatate si asta este bine. L-am vizitat astazi pe jandarmul care a fost cel mai grav ranit ieri seara in Bucuresti. Si aici, vestea buna, daca poate fi o veste buna, este ca starea este relativa stabila, spre pozitiv", a spus premierul.

El a apreciat ca dialogul si nu actiunile violente reprezinta singura solutie de rezolvare a nemultumirilor.

"Cred ca dialogul este singura solutie de rezolvare a tuturor problemelor. Jandarmii si protestatarii au familii, au greutati, iar solutia nu este sa aruncam caramizi in dreapta si in stanga, care pot pune in pericol viata, ci dialogul. Orice se poate repara si negocia, mai putin viata", a spus Boc.

Premierul a afirmat ca masurile adoptate de Guvern in perioada de criza nu au fost pe placul nimanui, dar au fost necesare, iar stabilitatea trebuie consolidata prin dialog, intr-un context economic inca dificil.

El a asigurat ca Guvernul va mentine permanent caile institutionale de dialog.