Aproximativ 400 de oameni s-au adunat duminica, in Piata Unirii din Iasi, in cadrul unui protest organizat impotriva noii legi a sanatatii. Iesenii au scandat lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu si a actualei guvernari: "Basescu nu uita, Iasul nu e de partea ta", "Chiorul, blonda si-un pitic ne-au lasat fara nimic", "Nu distrugeti sanatate, va creste mortalitate", "Arafat, roman adevarat" sau "Vrem anticipate".

Protest la IasiFoto: Hotnews

Oamenii au venit la miting cu pancarte pe care scria "SMURD pentru noi, noi pentru SMURD", "Basescu nu mai are nevoie de SMURD, noi avem!". De asemenea, cei prezenti in Piata Unirii, de la pensionari la studenti, oameni cu deficiente de auz si vorbire, sindicalisti, membri ai artidelor politice din opozitie, ONG-uri au cerut demisia actualului presedinte si a guvernului condus de Emil Boc. Protestarii au mai scandat si impotriva televiziunii publice, despre care spuneau ca "TVR 1 tine cu nebunul".

Cei prezenti in Piata s-au declarat nemultumiti de situatia in care a ajuns tara si de nivelul de trai. "Ambele guverne conduse de Traian Basescu au dus Romania la sapa de lemn. Acesta nu se mai poate numi om", a declarat un pensionar.

"Ne-a ajuns cutitul la os. Suntem tineri si nu avem nici o speranta in aceasta tara. Azi avem sanatate, maine nu mai avem. Azi avem SMURD, maine nu mai avem", a marturisit un tanar prezent in Piata Unirii.

Actiunea de duminica de la Iasi a fost una autorizata si asumata de ONG-uri, Asociatia 22 decembrie, PSD si Sindicatul Sanitas din sistemul sanitar. De asemenea, la ora 12.00, un alt miting a fost organizat si in Piata Palatului Culturii de catre tinerii liberali, care au mers in mars pana in Piata Unirii.

Protestul a fost unul pasnic, lipsit de incidente.