Premierul Emil Boc s-a dus duminica la Spitalul Floreasca din Bucuresti, pentru a-l vizita pe jandarmul ranit grav, sambata, in confruntarile din Piata Universitatii intre fortele de ordine si manifestanti.

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca premierul a fost informat despre evenimentele de sambata seara din Capitala si ca a dorit sa il viziteze pe jandarmul ranit in timpul protestelor pentru a se interesa de starea de sanatate a acestuia.

Trei jandarmi au fost raniti grav in timpul manifestatiilor de sambata seara din Piata Universitatii. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Florin Hulea, a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, ca "unul dintre acestia este inca internat in stare grava, la un spital de urgenta din Capitala, iar ceilalti doi necesita in continuare ingrijiri medicale". Potrivit lui Hulea, acestia au contuzii si lovituri la cap, dupa ce asupra lor au fost aruncate bucati de pavaj si obiecte contondente.

La randul sau, seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana, Aurel Moise, a precizat ca jandarmul care este inca internat este plutonierul Coroboianu Virgil, iar din raportul centrului medical rezulta ca are o plaga contuza intersprancenara. Starea acestuia este, insa, stabila.

UPDATE: Jandarmul ranit e la chirurgie plastica, va fi reevaluat luni de o echipa pluridisciplinara

Jandarmul ranit in altercatiile din Piata Universitatii, care a fost vizitat duminica de Emil Boc, este internat in Clinica de chirugie plastica de la Spitalul Floreasca, cu traumatism cranian minor, urmand sa fie reevaluat luni de o echipa medicala pluridisciplinara, a declarat pentru Mediafax managerul Spitalului Floreasca, Radu Macovei. Barbatul are trauamtism cranian minor si plaga in zona sprancenelor cu echimoza mare.

"Barbatul este in clinica de chirugie plastica. Luni, o echipa medicala pluridisciplinara formata din neurochirug, oftalmolog si seful clinicii de chirugie plastica, prof dr. Ioan Lascar, vor face o reevaluare a starii de sanatate a pacientului. In functie de rezultate, echipa va hotara daca pacientul va putea contiunua trataemntul acasaa", a precizat Radu Macovei.

"Premierul a vrut sa-l vada pe jandarm, dupa ce a aflat ca este in stare grava", a mai spus managerul spitalului.

Profesorul Macovei a spus ca nu se poate vorbi de faptul ca viata jandarmului ar putea fi pusa in pericol, dar este necesara supravegherea si reevaluarea acestuia.

Aproape 30 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale in timpul manifestarilor de sambata din Piata Universitatii, printre ele fiind si cinci jandarmi.