Mai multi lideri ai galeriilor de fotbal Steaua si Dinamo au fost identificati in randul manifestantilor violenti de sambata seara de la Universitate, au anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, reprezentantii Jandarmeriei Romane. Potrivit acestora, au fost amendate mai multe persoane, intre care suporteri ai celor doua echipe sanctionati si in trecut.

"In Piata Universitatii si-au facut aparitia si niste grupuri compacte, identificate ca fiind suporteri ai echipelor Dinamo si Steaua. Au fost identificati si cativa lideri de la Dinamo - Tararache Marius, Bischin Ioan, Tinta Claudiu si un coordonator al galeriei Steaua - Denescu Alexandru Mihai", a declarat seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana, Aurel Moise.

Jandarmeria a avertizat ca nu va admite tulburarea ordinii sau blocarea arterelor de circulatie si face apel la cetateni ca viitoarele adunari publice sa se desfasoare in conditii de normalitate.

"Jandarmeria va asigura ordinea publica la toate manifestarile ulterioare. Daca se va mai incerca blocarea unor drumuri, Jandarmeria va trebui sa aplice masurile legale pentru respectarea drepturilor celorlalti cetateni de a circula", a declarat si purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Florin Hulea.

"Jandarmeria regreta evenimentele de ieri (sambata, n.r.), cand mai multe persoane au fost victime ale violentelor din Piata Universitatii. Intre acestea, si trei colegi de-ai nostri, care au fost raniti grav. Unul dintre ei este inca internat in stare grava, la Spitalul Floresca, iar ceilalti doi necesita in continuare ingrijiri medicale", a declarat Florin Hulea, precizand ca acestia au contuzii si lovituri la cap, dupa ce asupra lor au fost aruncate bucati de pavaj si obiecte contondente.

"Jandarmeria face apel catre cetateni la calm si normalitate, iar cei care vor veni (in strada - n.r.) sa-si manifeste dreptul la libera exprimare in conditii civice", a mai spus acesta.