Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Vasile Cepoi, a declarat pentru Mediafax ca in situatia in care reorganizarea sistemului medical se blocheaza nu mai are rost sa ramana in functie, adaugand ca Guvernul va decide daca prezenta sa la minister mai este necesara.

Vasile Cepoi a declarat ca vestea retragerii Legii sanatatii din dezbatere a aflat-o vineri seara, in timp ce iesea de la Universitate, unde a predat un curs, adaugand ca este vorba despre o decizie politica luata in urma unei dezbateri care a starnit pasiuni.

Intrebat daca va mai ramane, in aceste conditii, in postul de secretar de stat al Ministerului Sanatatii, Vasile Cepoi a precizat ca va avea discutii pe aceasta tema la minister si la Guvern.

"Nu stiu ce se va intampla. Voi avea o discutie la minister si la Guvern. Vor decide daca prezenta mea mai este necesara acolo. Esti numit si revocat in functie de necesitati. Nu mi-am dorit neaparat aceasta functie, am fost rugat sa accept. Totusi, nu-mi imaginez ca lucrurile in sanatate se blocheaza aici. S-a retras legea pe moment, dar ceva trebuie facut", a precizat Vasile Cepoi.

El a adaugat ca nu va ramane la Ministerul Sanatatii doar pentru a sta degeaba.

"Degeaba nu ma duc sa stau. Nu-mi sta in caracter asta. Am destule proiecte la nivel local. Daca reorganizarea se blocheaza, chiar nu mai are rost sa raman in functie. Am insa indoieli ca nu se mai poate face nimic. Exista si varianta sa facem o noua lege", a spus Vasile Cepoi.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Cotroceni, ca cere public premierului retragerea proiectului Legii sanatatii, el mentionand ca face acest lucru vazand ca o mare parte din public si majoritatea celor din sanatate nu vor schimbarea sistemului.

Basescu a spus ca vrea sa faca o observatie vizavi de faptul ca "nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia".

Vineri seara, ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publica proiectul de lege privind organizarea si functionarea sistemului sanitar din Romania, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, a anuntat Guvernul.

Guvernul a suplimentat, miercuri, numarul posturilor de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, de la doua la trei astfel de functii, pentru a permite instalarea la minister a medicului Vasile Cepoi, seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi.

Noul secretar de stat va coordona in mod direct, alaturi de ministru, procesul de reforma in sistemul de sanatate.

Pana la acest moment, organigrama Ministerului Sanatatii a inclus doua posturi de secretar de stat, ocupate de catre profesorul Adrian Streinu-Cercel si, respectiv, Cristian Irimie.

Organigrama ministerului include si un post de subsecretar de stat, care va fi ocupat de medicul Andrei Georgescu, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, dupa demisia lui Raed Arafat. Premierul Emil Boc a semnat miercuri decizia de numire a medicului Andrei Georgescu in postul de subsecretar de stat in minister.

Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost eliberat, joi, din functia de consilier onorific la Ministerul Sanatatii pe probleme de urgenta, la doua zile de la numirea lui.