Numele lui Gigi Becali apare in dosarul privind finantarile campaniei electorale a lui Mircea Geoana, procurorii invocand o discutie in care finantatorul Stelei discuta cu Viorel Hrebenciuc despre "un posibil teren in suprafata de un hectar oferit de GH. Becali unui ministru".

Becali, un patron nervosFoto: Agerpres

Referirea apare intr-una din solicitarile adresate de procurori catre judecatori pentru aprobarea mandatelor de interceptare a convorbirilor telefonice. Convorbirea dintre Becali si Hrebenciuc a avut loc in mai 2010, cand guvernul era format din PDL, UDMR si UNPR.

"Astfel, cu titlu exemplificativ interesant sub aspectul unor posibile alte activitati infractionale este discutia dintre Hrebenciuc Viorel si numitul Gheorghe Becali de la data 21.05.2010, ora 19:49, in care se discuta despre un posibil teren in suprafata de un hectar oferit de GH Becali unui ministru. Procurorul apreciaza ca identificarea tututor participantilor la infractiunea de coruptie in prezenta cauza nu poate fi realizata decat prin intermediul interceptarii si inregistrarii convorbirilor si comunicarilor telefonice", se arata in solicitarea procurorilor.

Reamintim ca DNA i-a trimis miercuri, 11 ianuarie, in judecata pe liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, acestia fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice.

In rechizitoriul intocmit, procurorii sustin ca "in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan, patron al SC INTERAGRO SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD."

In acest dosar procurorii DNA ii cerceteaza si pe Viorel Hrebenciuc, Robert Negoita (ambii sunt membri PSD) si Sebastian Ghita (patronul Romania TV).

Potrivit interceptarilor din dosarul finantarilor partidelor politice, Ioan Niculae planuia sa-l preseze pe Mircea Geoana cu proteste a mii de oameni, pentru adoptarea unei hotarari de guvern.