Manifestarea de solidaritate cu doctorul Raed Arafat, fondatorul SMURD, care a avut loc, joi seara, la Targu Mures, s-a incheiat dupa mai bine de trei ore fara a fi semnalate incidente, potrivit fortelor de ordine, citate de Agerpres.

Manifestare de solidaritate cu Raed Arafat la Targu MuresFoto: Agerpres

Initial, peste 400 persoane s-au strans, joi seara, in centrul municipiului Targu Mures pentru a-l sustine pe Raed Arafat. Participantii la miting au pornit intr-un mars spre sediul SMURD, blocand circulatia, iar manifestantilor li s-au alaturat alte cateva sute de persoane, astfel ca numarul acestora a ajuns la aproximativ 1.500, relateaza Mediafax.

Persoanele care s-au adunat, joi, in jurul orei 18.00, in centrul municipiului Targu Mures, pentru a il sustine pe Raed Arafat, au pornit ulterior intr-un mars pe strazile orasului, indreptandu-se spre sediul SMURD. Protestul a cauzat blocarea circulatiei in centrul orasului, insa in prezent traficul a revenit la normal dupa ce manifestantii s-au deplasat, pe o strada mai putin circulata, in zona caminelor studentesti, catre sediul SMURD.

Unii dintre cei prezenti la miting au aprins lumanari si poarta pancarte pe care scrie "Solidari cu SMURD", "Respect pentru SMURD", "Fatal error 404: Democracy not found", "Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi", "Raed Arafat suntem alaturi de tine", "Respect pentru Raed Arafat, greata fata de Basescu", "Nu ne luati dreptul la viata", "Raed Arafat un model de urmat, Basescu un model de.... Unul construieste de 20 de ani, celalalt darama de circa opt ani".

Participantii scandeaza: "Jos Basescu", "Murim, luptam, SMURD-ul il aparam", "Arafat, nu uita, Muresul e de partea ta", "Anticipate".

Actiunea nu este autorizata, la fata locului fiind prezenti aproximativ 20 de jandarmi.

Actiunea a fost initiata pe reteaua de socializare Facebook ca urmare a deciziei lui Raed Arafat, de marti, de a demisiona din cauza criticilor formulate de Traian Basescu si a nemultumirilor privind prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii Sanatatii.

O actiune similara a avut loc, miercuri seara, in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Cele peste 50 de persoane prezente au avut pancarte pe care scrie "Respect Arafat", "Nu ne condamnati la moarte!", "Ne-ati ciuruit!". Actiunea a fost initiata, de asemenea, pe reteaua de socializare facebook si are titlul "SMURD pentru noi, noi pentru SMURD!".