Mircea Vasilescu, redactor-sef la Dilema Veche, a fost ales presedinte al Fundatiei Soros Romania pentru un mandat de 2 ani, potrivit unui comunicat al Fundatiei Soros Romania remis, joi, HotNews.ro.

Mircea Vasilescu este din 1998 redactor-sef la Dilema Veche si conduce revista lunara Dilemateca. Conferentiar doctor la Departamentul de Studii Literare al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti, a predat mai multi ani la Universitatea La Sapienza din Roma.

In activitatea jurnalistica a lui Mircea Vasilescu se numara si o colaborare cu Europa Libera. Este membru in board-ul editorial al Eurozine - reteaua revistelor culturale europene.

Mircea Vasilescu este autorul volumelor "Mass Comedia. Situatii si moravuri ale presei de tranzitie" (2001), "Iubite cetitoriule. Lectura, public si comunicare in cultura romana veche" (2001) si "Europa dumitale. Dus-intors intre noi si ei" (2007).

Potrivit comunicatului, Mircea Vasilescu este cel de-al saselea presedinte al Fundatiei in cei 22 de ani de activitate in Romania. Acesta va prezida Consiliul Director al Fundatiei Soros Romania format din Armand Gosu, Mariea Ionescu, Irina Margareta Nistor, Dragos Pislaru, Marian Popescu si Catalin Stefanescu.