Vasile Cepoi, noul secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat, joi, ca Raed Arafat este un profesionist si ar trebuie readus pentru a colabora pe partea sistemului medical de urgenta, precizand ca el se va consulta cu acesta, potrivit Mediafax: "Noi vrem sa colaboram cu doctorul Arafat, el are multa experienta, sa vedem daca si dansul doreste acest lucru. Dorim ca dezbaterile sa fie adevarate si la ele sa participe adevaratii profesionisti".

Vasile Cepoi a precizat ca, in opinia sa, plecarea lui Raed Arafat din Ministerul Sanatatii este o pierdere, decizia fiind generata de o situatie de conjunctura.

Intrebat cum vede colaborarea cu ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi a spus ca a avut mai multe intalniri cu Ritli Ladislau, se cunosc bine, au colaborat si sigur vor colabora si mai departe bine pentru implementarea noii Legi a sanatatii.

Intrebat daca intre persoanele care vor participa la dezbaterile publice vor fi si initiatorii proiectului noii legi, secretarul de stat a raspuns afirmativ: "Sigur ca trebuie sa participe si autorii proiectului, pentru a cunoaste opiniile profesionistilor si a le explica acestora beneficiile noii legi sau a-si nota observatiile si a corecta proiectul".

  • Discutiile legate de proiectul Legii sanatatii incep saptamana viitoare

"Principala mea preocupare este implementarea proiectului de lege in domeniul sanatatii. Vreau sa avem discutii pe acest proiect de lege, sa existe o dezbatere adevarata cu profesionisti, cu beneficiari ai legii, sa vedem care sunt temerile. Vom face o echipa care va lucra la acest proiect de lege'', a declarat Vasile Cepoi pentru Agerpres.

El a mai spus ca postul de secretar de stat pe care-l va ocupa in minister este unul nou infiintat: ''Nu vin in locul nimanui'', a precizat Cepoi.

Vasile Cepoi a venit, joi dimineata, la Ministerul Sanatatii, el declarand ca nu incepe acum discutiile in cazul proiectului Legii sanatatii, ci probabil de saptamana viitoare.

La scurt timp dupa ce Vasile Cepoi a ajuns la Ministerul Sanatatii, Guvernul a anuntat ca premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a acestuia in functia de secretar de stat.

Guvernul a suplimentat, miercuri, numarul posturilor de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, de la doua la trei asfel de functii, pentru a permite instalarea la minister a medicului Vasile Cepoi, seful Directiei de Sanatate Publica Iasi. Noul secretar de stat va coordona in mod direct, alaturi de ministru, procesul de reforma in sistemul de sanatate.

Pana la acest moment, organigrama Ministerului Sanatatii a inclus doua posturi de secretar de stat, ambele ocupate de catre profesorul Adrian Streinu-Cercel si, respectiv, Cristian Irimie.

Organigrama ministerului include si un post de subsecretar de stat, care va fi ocupat de medicul Andrei Georgescu, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, dupa demisia lui Raed Arafat. Premierul Emil Boc a semnat miercuri decizia de numire a medicului Andrei Georgescu in postul de subsecretar de stat in minister.