Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, l-a eliberat pe Tudor Ciuhodaru din functia de consilier onorific, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Ciuhodaru fusese numit in functie marti, in contextul scandalului legat de demisia lui Raed Arafat din functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii.

Tudor CiuhodaruFoto: Agerpres

UPDATE: Decizia privind eliberarea din functie a lui Tudor Ciuhodaru a fost confirmata de un oficial din Ministerul Sanatatii.

Reamintim ca, dupa numirea in functie a lui Ciuhodaru, lideri ai UDMR s-au aratat nemultumiti de procedura politica, sustinind ca numirea s-ar fi facut peste capul ministrului.

Intr-o declaratie pentru Mediafax, liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a calificat drept "putin interesant" si "nu prea uzual" gestul consilierului onorific Tudor Ciuhodaru de a-i prezenta premierului Emil Boc, in absenta ministrului Sanatatii, Ladislau Ritli, doi medici pe care ii doreste in Ministerul Sanatatii. "Nu stiu de la cine a primit această putere, aceste prerogative", a adaugat Fekete Andras.

Sursele citate au spus insa ca premierul Emil Boc si ministrul Ladislau Ritli ar fi discutat despre numirile din ultima saptamina de la Ministerul Sanatatii.