Uniunea Social Liberala va sesiza Curtea Constitutionala, daca legea sanatatii va fi adoptata in forma actuala, a declarat la RFI vicepresedintele Partidului National Liberal, Mihai Voicu. Politicianul liberal afirma ca documentul ingradeste "drepturi fundamentale".

Legea sanatatii trebuie blocata, a afirmat Mihai Voicu: "Nu numai USL, nu numai parlamentarii, nu numai presa, ci si intreaga societate trebuie sa faca toate eforturile pentru ca aceasta lege sa nu treaca, cel putin in forma in care este in acest moment in discutie. Sunt numeroase elemente care ne fac sa credem ca viitorul va fi mai prost chiar si decat actuala situatie, care nu este grozava in sanatate".

Mihai Voicu a precizat ca daca legea sanatatii trece in forma actuala, USL va "actiona in continuare pe caile democratice si parlamentare pe care le are la dispozitie". Mihai Voicu nu exclude contestarea legii sanatatii la Curtea Constitutionala.

Legea sanatatii se afla in dezbatere publica. Proiectul a provocat controverse aprinse, fiind criticat de Opozitie si de organizatii reprezentative din sanatate.

Disputele pe tema legii sanatatii, dintre presedintele Traian Basescu si medicul Raed Arafat au dus la demisia acestuia din urma din postul de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.