Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a doctorului Andrei Georgescu in functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii pentru coordonarea sistemului medical de urgenta. Totodata, a semnat o decizie de eliberare a lui Raed Arafat din functia de subsecretar de stat, in urma demisiei. Cele doua decizii ale primului-ministru au fost deja trimise spre publicare in Monitorul Oficial, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. Aceasta a mai spus ca a fost modificata organigrama Ministerului Sanatatii, fiind suplimentat numarul posturilor de secretar de stat de la doua la trei.

  • "Astfel, din echipa de conducere a ministerului vor face parte, alaturi de ministru, trei secretari de stat, un subsecretar de stat, un secretar general si un secretar general adjunct", a spus Ioana Muntean.

Potrivit acesteia, noua functie de secretar de stat a fost necesara, in principal, pentru coordonarea directa, alaturi de ministru, a procesului de reforma din domeniul sanatatii.

Medicul Andrei Georgescu, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a anuntat miercuri ca a acceptat numirea ca subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii, in locul lui Raed Arafat. Georgescu a fost propus pentru aceasta functie de Tudor Ciuhodaru, cel care a fost numit marti consilier al ministrului Sanatatii pe probleme de urgenta.

Seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi, Vasile Cepoi, ar urma sa fie numit secretar de stat in Ministerul Sanatatii, el avand o intalnire la Cotroceni cu presedintele Traian Basescu.

Cepoi a declarat pentru Mediafax ca a fost chemat in Capitala pentru a i se propune functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii.