Curtea Constitutionala a transmis un comunicat in care arata ca a solutionat pe 20 decembrie 2011 exceptiile de constitutionalitate invocate in dosarul "Retrocedarile ilegale" in care este inculpat Radu Mazare. Exceptiile invocate au fost respinse dupa un an si patru luni dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea de sesizare a CCR formulata de avocatii lui Radu Mazare. HotNews.ro a informat ieri ca dosarul a fost uitat la Curtea Constitutionala de un an si cinci luni. CCR mentioneaza in comunicat ca dosarul de fond a ajuns la Curtea Constitutionala pe 6 ianuarie 2011.

Curtea Constitutionala a reactionat in urma articolului “Dosarul <<Retrocedarile ilegale>> - Radu Mazare uitat la Curtea Constitutionala de un an si cinci luni”, precizand ca exceptiile de neconstitutionalitate au fost solutionate pe 20 decembrie.

“Dosarele instanţelor de fond au fost transmise către instanţa constituţională în data de 6 ianuarie 2011, când a fost înregistrat Dosarul Curţii Constituţionale nr.57D/2011. Dosarul a fost soluţionat prin Decizia nr.1611 din data de 20 decembrie 2011, Curtea Constituţională respingând criticile de neconstituţionalitate formulate”, se precizeaza in comunicat. Vezi aici comunicatul.

HotNews.ro a publicat, marti, 10 ianuarie, informatia potrivit careia dosarul in care primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a fost trimis in judecata de catre DNA pentru abuz in serviciu si fals intelectual este blocat la Curtea Constitutionala de un an si cinci luni. Radu Mazare a fost unul dintre ultimii beneficiari ai legislatiei care permitea suspendarea proceselor pe durata dezbaterii la CC a exceptiilor ridicate de avocati. Contactati de HotNews.ro reprezentantii biroului mass-media al Curtii Constitutionale nu au oferit informatii despre dosarul lui Mazare.

Curtea de Apel Bucuresti unde a fost inregistrat dosarul "Retrocedarile ilegale" - Radu Mazare a admis pe 15 septembrie 2010 exceptiile de neconstitutionalitate invocate de avocatii lui Radu Mazare. Instanta a decis suspendarea procesului pana cand Curtea Constitutionala se va pronunta pe exceptiile ridicate de avocati. Exceptiile de neconstitutionalitate au fost admise de instanta cu 12 zile inainte ca Legea 177/2010 sa fie promulgata si sa elimine posibilitatea de suspendare a proceselor in urma exceptiilor de neconstitutionalitate. Aceasta lege nu era una noua, ea fiind adoptata in Camera Deputatilor in decembrie 2009 si mai apoi in septembrie 2010 de Senat. DNA a solicitat instantei sa nu suspende procesul tocmai in virtutea noii reglementari. Pe 6 octombrie 2010, Curtea de Apel Bucuresti a decis sa respinga cererea DNA si a transmis dosarul la CCR. Dosarul a fost inregistrat la CCR in ianuarie 2011 si solutionat in decembrie 2011.