Argumentele lui Raed Arafat impotriva legii sanatatii sunt "false", afirma, intr-un interviu acordat RFI, unul dintre initiatorii legii sanatatii, Cristian Vladescu. Sistemul 112 va ramane sub controlul statului, declara directorul general al Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar, dupa ce Arafat si-a dat demisia din postul de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Intrebat cum comenteaza argumentele aduse de Raed Arafat impotriva legii sanatatii, Cristian Vladescu a raspuns: "Eu le privesc ca fiind false si discutia asta am avut-o cu domnia sa in urma cu trei luni in repetate randuri. Nu a putut sa argumenteze nici una din temeri".

Acesta a precizat ca si in prezent exista in sistemul integrat 112 ambulante private. "Dar as vrea sa spun un lucru foarte clar: nicaieri pe parcursul capitolului referitor la sistemul de urgenta nu apare nici cuvantul 'comercial', nici cuvantul 'privat'", spune Vladescu.

Propunerea legislativa precizeaza ca ambulantele care intra in sistem trebuie omologate de Ministerul Sanatatii, "iar acesta este singurul paragraf care difera de legea in vigoare".

"Adica, altfel spus se deschide posibilitatea tuturor tipurilor de ambulante sa intre in sistem, sa fie la acelasi standard de calitate, pe care il omologheaza ministerul, cel care face acest lucru si astazi si cel care stabileste inclusiv localizarea acestor ambulante", a sustinut acesta.

"Avantajul insa pentru pacienti e ca sunt mai multe ambulante in sistem, se poate ajunge mai repede, iar avantajul pentru Ministerul Sanatatii e ca nu-i mai greveaza bugetul de stat de aceste sume", a adaugat Cristian Vladescu.

Continuarea pe www.rfi.ro.