Vaccinarea antigripala a fost oprita pentru sapte-zece zile, din cauza unor suspiciuni privind calitatea vaccinului romanesc, Ministerul Sanatatii cerand Agentiei Nationale a Medicamentului si Institutului Cantacuzino o informare privind acest produs, potrivit Mediafax.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a cerut, luni, de urgenta o informare scrisa Agentiei Nationale a Medicamentului si Institutului National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la "conformitatea din punct de vedere al imunogenitatii vaccinului gripal sezonier".

"In acest context si avand in vedere evolutia favorabila a virozelor respiratorii si gripei din ultimele saptamani in Romania s-a convenit sistarea vaccinarii antigripale sezoniere pe o perioada de 7-10 zile, pana la finalizarea tuturor analizelor", a informat Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

Ministerul a precizat ca pana in prezent nu au fost semnalate cazuri care sa prezinte probleme de sanatate in urma vaccinarii.

In 3 ianuarie, Ministerul Sanatatii anunta ca si in 2012 continua Campania de vaccinare gratuita antigripala, in cadrul careia au fost imunizate 479.589 de persoane cu risc ridicat de imbolnavire.

Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile a inregistrat, in ultima saptamana a anului trecut, 53.606 persoane cu infectii respiratorii acute. Dintre acestea, peste 11.429 au fost inregistrate cu pneumonii, iar 42.141 cu viroze respiratorii. Numarul cazurilor compatibile clinic cu gripa inregistrate la nivel national a fost de 36.

Pana in 3 ianuarie, in Romania au fost confirmate in laborator sapte cazuri de gripa sezoniera (A/H3N2).