Nucleul grupului infractional privind pagubirea SNGN Romgaz era format din omul de afaceri Ioan Niculae, Marin Mirea si Alpar Kramer, au declarat, pentru agentia Mediafax, surse judiciare.

Marin Mirea este administrator la InterAgro si presedinte al Organizatiei Patronale a Poducatorilor de Ingrasaminte Chimice din Romania Nitrofosfor, iar Alpar Kramer este membru al conducerii executive din SNGN Romgaz, avand atributii de coordonare a departamentului marketing/comercializare a gazelor naturale.

Potrivit surselor citate, activitatile necesare scopului ilicit urmarit erau initiate de nucleul grupului infractional format din Ioan Niculae, Marin Mirea si Alpar Kramer.

Demersurile lor erau concertate initial asupra conducerii executive a Romgaz, ulterior fiind indreptate catre factorii decizionali din cadrul Ministerului Economiei, iar Niculae ajungea chiar sa-si impuna doleantele prin amenintari, fie cu revocarea din functiile detinute, fie prin manipularea sindicatelor din industria chimica.

Patruzeci de persoane cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) sunt cercetate penal pentru complot si subminarea economiei nationale, a informat, saptamana trecuta, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.