VIDEO Varujan Vosganian solicita DIICOT sa fie audiat in dosarul Niculae-ROMGAZ: Emil Boc a extins in 2009 "de o maniera fara precedent facilitatile acordate consumatorilor intreruptibili"

de R.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 16:24 Actualitate | Esenţial


Varujan Vosganian
Foto: HotNews.ro
Varujan Vosganian solicita, intr-o scrisoare deschisa adresata DIICOT, sa fie audiat in dosarul Niculae-ROMGAZ, alaturi de presedintele Traian Basescu si de premierul Emil Boc, pentru "a ajuta, prin informatiile pe care le detin si prin documentele pe care le posed, la limpezirea acestei situatii".

"Solicit sa fiu audiat, in calitatea pe care o considerati de cuviinta, pentru a contribui, prin informatiile pe care le detin si prin documentele pe care le posed, la limpezirea acestei situatii. Solicit, de asemenea, ca impreuna cu mine, sa fie audiati, intr-o calitate cel putin echivalenta cu a mea, date fiind circumstantele agravante, domnii Traian Basescu, presedintele Romaniei, si Emil Boc, prim ministru al Guvernului, cu atat mai mult cu cat cei doi dispuneau, cu siguranta, la data respectiva, de datele pe care ulterior Serviciul Roman de Informatii le-a pus la dispozitia DIICOT", se arata in scrisoarea deschisa adresata DIICOT si postata pe site-ul fostului ministru al Economiei in guvernul Tariceanu.

Vosganian considera drept "halucinanta si neverosimila" ipoteza potrivit careia "timp de sapte ani, mai toata conducerea unui minister reprezentat in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii si una dintre cele mai puternice companii romanesti au fost lasate sa comploteze nestingherite pentru subminarea economiei romanesti, ba chiar au fost incurajate, incepand cu 2009, in forma agravanta a actiunile lor criminale, de acte normative semnate de primul ministru al Guvernului, aprobate prin lege de o majoritate parlamentara coplesitoare si promulgate de presedintele tarii, acte normative aplicate, la randul lor, neabatut, pana la ultimele lor consecinte".

El sustine ca a acordat, prin Ordin al Ministrului, "in baza unor Note semnate, succesiv, de mine si de ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, si aprobate in Guvern", un discount comercial de pentru consumatorii intreruptibili "in momentul in care industria chimica a decis sa trimita in somaj aproape 10.000 de salariati".

"Am luat aceasta decizie pentru cei aproape zece mii de salariati care primisera preaviz de incetare a activitatii, am facut-o pentru industria autohtona si pentru asigurarea capacitatilor de productie si desfacere de la ROMAGAZ S.A", in conditiile in care "pagubele opririi unui intreg sector al industriei chimice ar fi fost imense, in raport cu valoarea discountului comercial", afirma fostul ministru al Economiei.

Varujan Vosganian precizeaza ca premierul Emil Boc a semnat, in 2009, OUG 54 privind stabilirea unor masuri temporare in domeniul gazelor naturale "care extindea de o maniera fara precedent facilitatile acordate consumatorilor intreruptibili".

"Legea a fost promulgata, fara obiectii, de presedintele Traian Basescu. OUG 54/2009 nu a fost data in spiritul legislatiei existente, ci a modificat-o de o maniera drastica, fara sa existe un acord, in acest sens, din partea Consiliului Concurentei. Astfel, consumatorii intreruptibili au primit gazul metan numai din productia interna, asadar cu o reducere de pret de peste 30%, pe o perioada neobisnuit de lunga pentru masurile de acest gen (16 luni) si fara sa existe in textul legii nici o mentiune cu privire la obligativitatea onorarii obligatiilor de plata asumate", adauga acesta.

Iata mai jos scrisoarea deschisa adresata DIICOT de Varujan Vosganian.

"Aceasta scrisoare este prilejuita de declansarea cercetarii penale pentru un mare numar de functionari din cadrul ROMGAZ S.A. si al Ministerului Economiei, pentru perioada 2005-2010, sub invinuirea de complot pentru subminarea economiei nationale.

Chiar daca multe dintre numele evocate in rechizitoriu nu-mi sunt familiare,  am colaborat cu o seama dintre functionarii respectivi, in perioada in care am functionat ca ministru al economiei, de aceea consider ca este de datoria mea sa fac tot ce-mi sta in putinta pentru a limpezi lucrurile. Ma doare faptul ca o companie de traditie si de prestigiu a energeticii romanesti, cum este ROMAGAZ S.A., apare acum in ochii opiniei publice doar ca un autocar intesat de complotisti si de sabotori, plimbati intre Medias si Bucuresti, pentru a li se aduce la cunostinta invinuiri dintre cele mai grave.

Aceasta situatie, potrivit careia, timp de sapte ani, mai toata conducerea unui minister reprezentat in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii si una dintre cele mai puternice companii romanesti au fost lasate sa comploteze nestingherite pentru subminarea economiei romanesti, ba chiar au fost incurajate, incepand cu 2009, in forma agravanta a actiunile lor criminale, de acte normative semnate de primul ministru al Guvernului, aprobate prin lege de o majoritate parlamentara coplesitoare si promulgate de presedintele tarii, acte normative aplicate, la randul lor, neabatut, pana la ultimele lor consecinte, este o ipoteza halucinanta si neverosimila.

Da, am acordat, prin Ordin al Ministrului, in baza unor Note semnate, succesiv, de mine si de ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, si aprobate in Guvern, un discount comercial de cateva procente pentru consumatorii intreruptibili, cu conditia ca acestia sa-si onoreze obligatiile de plata asumate.

Decizia era in consonanta cu legislatia romana si europeana din domeniul gazelor, fiind o forma de compensare a riscurilor la care se expun consumatorii intreruptibili si care a fost utilizata nu doar din 2005, ci cu mult mai inainte. Am luat aceasta decizie in momentul in care industria chimica a decis sa trimita in somaj aproape 10.000 de salariati, din cauza cresterilor pretului gazului, materie prima de baza in aceasta industrie. Am luat aceasta decizie pentru cei aproape zece mii de salariati care primisera preaviz de incetare a activitatii, am facut-o pentru industria autohtona si pentru asigurarea capacitatilor de productie si desfacere de la ROMAGAZ S.A.Nu am luat aceasta decizie pentru a favoriza pe vreunul dintre proprietarii companiilor intreruptibile, cu atat mai mult cu cat n-am avut si nu am legaturi personale ori profesionale cu nici unul dintre acestia. Pagubele opririi unui intreg sector al industriei chimice ar fi fost imense, in raport cu valoarea discountului comercial.

In anul 2009, primul ministru Emil Boc a semnat OUG 54 privind stabilirea unor masuri temporare in domeniul gazelor naturale, care extindea de o maniera fara precedent facilitatile acordate consumatorilor intreruptibili.  Legea a fost promulgata, fara obiectii, de presedintele Traian Basescu. OUG 54/2009 nu a fost data in spiritul legislatiei existente, ci a modificat-o de o maniera drastica, fara sa existe un acord, in acest sens, din partea Consiliului Concurentei. Astfel, consumatorii intreruptibili au primit gazul metan numai din productia interna, asadar cu o reducere de pret de peste 30%, pe o perioada neobisnuit de lunga pentru masurile de acest gen (16 luni) si fara sa existe in textul legii nici o mentiune cu privire la obligativitatea onorarii obligatiilor de plata asumate.

Solicit sa fiu audiat, in calitatea pe care o considerati de cuviinta, pentru a contribui, prin informatiile pe care le detin si prin documentele pe care le posed, la limpezirea acestei situatii. Solicit, de asemenea, ca impreuna cu mine, sa fie audiati, intr-o calitate cel putin echivalenta cu a mea, date fiind circumstantele agravante, domnii Traian Basescu, presedintele Romaniei, si Emil Boc, prim ministru al Guvernului, cu atat mai mult cu cat cei doi dispuneau, cu siguranta, la data respectiva, de datele pe care ulterior Serviciul Roman de Informatii le-a pus la dispozitia DIICOT.

Solicit includerea, in randul persoanelor citate, a celor doi demnitari deoarece intr-o cercetare de o asemenea anvergura trebuie pornit de la cifrele mari si de la cei care le-au produs, altminteri ancheta risca sa para doar o tentativa de a muta atentia opiniei publice ori o rafuiala politica, ceea ce ar pune sub auspicii extrem de nevaforabile anul electoral 2012.

Cu sinceritate,

Varujan Vosganian

fost Ministru al Economiei in perioada decembrie 2006 ¬ decembrie 2008".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4295 vizualizari

 • +26 (34 voturi)    
  Hotul (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 16:27)

  ady [anonim]

  striga hotii!
  • +19 (23 voturi)    
   normal (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 17:28)

   FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui ady

   El crede ca aia au furat mai mult si asta nu i se pare normal...
  • +13 (19 voturi)    
   fosganian (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 17:55)

   mc [anonim] i-a raspuns lui ady

   hotul striga hotii
  • +8 (10 voturi)    
   Gazul ieftin nu a dus la nedisponibilizari (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 18:00)

   palade [anonim] i-a raspuns lui ady

   Guvernul a acordat intr-adevar gaz ieftin lui Ioan Niculae insa acesta tot a disponibilizat un numar mare de oameni desi spunea initial ca nu ii va da afara daca obtine gaz ieftin ci doar in conditiile cind acesta raminea scump.

   CITAT:
   "El (Vosganian) sustine ca a acordat, prin Ordin al Ministrului, "in baza unor Note semnate, succesiv, de mine si de ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, si aprobate in Guvern", un discount comercial de pentru consumatorii intreruptibili "in momentul in care industria chimica a decis sa trimita in somaj aproape 10.000 de salariati"."
  • +13 (21 voturi)    
   Pai nu asta e PNL? (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 18:01)

   renne [anonim] i-a raspuns lui ady

   O grupare de hoti tineri pusi pe imbogatire rapida din banii statului.
   • -6 (6 voturi)    
    asa sunt toate partidele (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 21:19)

    cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui renne

    sau nu stii definitia unui partid?
   • 0 (0 voturi)    
    corectie : PDL (Luni, 9 ianuarie 2012, 11:56)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui renne

    .
  • +9 (19 voturi)    
   ramane de vazut! (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 18:18)

   jiji [anonim] i-a raspuns lui ady

   in general, hotii se feresc sa fie voluntari la audieri! Ca nu se stie ce iese!
  • +16 (24 voturi)    
   cred ca trebuie arestat primul pentru tot raul (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 18:30)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui ady

   facut economiei Romaniei dovleacul asta alogen! a dat liber la furat escrocilor din Hidroelectrica si Termoelectrica , a triplat directorii in organigramele companiilor de stat ,a angajat si mortii din PNL pe posturi de directori si consilieri la firmele statului,si acum vine cu teatrul ieftin dupa ce 6 luni in 2009 a stat ascuns de frica sa nu fie arestat pentru magariile din Economie !dar nu era Videanu omul sa supere pe cineva.....
  • +11 (13 voturi)    
   hai sa ne avem ca fratii, sa ne santajam k (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 18:46)

   dezavantajatu' [anonim] i-a raspuns lui ady

   ca fratii, desigur, nu vroiam deloc sa zic altceva. Pai politicienii astia telenovelisti s-au cuplat in toate variantele posibile: el cu ea, el cu el, ea cu ea, ei cu ei, ei cu ele, ele cu ele etc..., au furat in toate configuratiile posibile si evident stiu tot unii despre altii. "Dai in mine" intreaba Guzganian? Dai in fabrici si uzine, dai in clasa mu ncitoare. De aia cand un PM preda gestiunea urmatorul nu-l auditeaza si nu ni se spune niciodata ce mai e in gestiune. Hehe, pe pariu ca iar avem o mare gramada de nevinovati pe care chioara de justitie o sa-i scoata curati si uscati?
  • +6 (8 voturi)    
   penalul galagios!!! (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 20:29)

   aciduzzu [anonim] i-a raspuns lui ady

   de ce n-ai tipat mon cher cand trebuia ?cred ca stiu, erai ocupat cu rebranduirea CEC !prietenii stiu de ce!"Rebrandingul CEC Bank va costa 135 milioane de euro.Ministrul finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ca, prin aceasta recapitalizare, banca va avea „o baza mai larga pentru cresterea creditarii”.
   DIICOT poate are ceva de spus.
   • 0 (0 voturi)    
    rebrenduirea CEC a fost cea mai mare teapa (Duminică, 8 ianuarie 2012, 7:27)

    Eneas [anonim] i-a raspuns lui aciduzzu

    bancara de sorginte masonica,securista, mafiota ,draqu stie, din istoria de dupa Bancorex !
    pana azi nimeni nu a inteles nimic din rebrenduirea CEC!
    DNA, DIICOT =VEDETI CAT A COSTAT BRANDUL DE TARA SI COMPARATI CU ASTRONOMICA CIFRA A REBRENDUIRII CEC CARE PLEACA DE LA 68 MILIOANE EURO -OFICIAL-PANA LA 135 MILIOANE EURO !!!!!!! CETATENI ROMANI ,SI ACOLO SUNT BANII DVS.,!!
  • +9 (11 voturi)    
   " Prin documentele pe care le posed" (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 21:00)

   Documentarian [anonim] i-a raspuns lui ady

   Se pare ca simpaticul si talentatul literat Vosganian habar nu are de infractiunea de sustragere de inscrisuri. Maestre, documentele pe care sustii ca le posezi trebuia sa ramana in pastrarea institutiei care le-a emanat sau primit oficial nu in buzunarelul lu' matale. Pai ce facem, ne incropim fiecare arhiva personala cu actele statului ca la o adica, vorba conului Iancu, "pac la Razboiu" . Mare-i gradina !
 • -7 (17 voturi)    
  sint obligat sa-i dau dreptate (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 16:34)

  sache [anonim]

  chiar daca nu mi-a placut acest om niciodata
 • +17 (25 voturi)    
  domnu vosganian.... (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 16:53)

  popcorn monta [utilizator]

  ce r fi ca tu saraspunzi pentru faptele tale,si boc sa raspunda pentru faptele lui...nu amesteca lucrurile...scoala securista veche,abaterea atentiei...
  • -4 (10 voturi)    
   pai asta si vrea, sa vorbeasca (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 20:07)

   you [anonim] i-a raspuns lui popcorn monta

   dar vad ca postacii oranj au inceput cu atacul la persoana,

   Cui ii e frica de ce stie Vosganianu?
   • +2 (2 voturi)    
    Nu ma, ... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 9:16)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui you

    ... el tot ce vrea e sa apara la audieri si Base si Boc.

    Cum zicea si altu' mai sus, e o tehnica de manipulare arhicunoscuta: daca intri in rahat, incerci sa-i tragi si pe altii dupa tine, in speranta ca s-o prinde ceva si de ei, si scapi tu mai putin umplut de rahat. Nu conteaza ca aia au sau nu de-a face cu rahatul in care intri tu, esential e doar sa le mentioneze presa si televiziunile in asociere cu numele tau.
   • 0 (2 voturi)    
    ba tu esti setat... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 10:41)

    popcorn monta [utilizator] i-a raspuns lui you

    ce atac la persoana vezi...am zis sa raspunda fiecare de faptele lui si sa nu faca diversiune...judeca si tu omule nu posta la comanda...
 • -8 (18 voturi)    
  mi se pare corecta solicitarea !!!! (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 17:11)

  costica [anonim]

  Cine nu are nimic de ascuns si cine vrea ca TOTI cei RESPONSABILI de aceasta situatie("subminarea economiei nationale"zice DIICOT!!!)sa RASPUNDA cred ca va considera corecta solicitarea!!!
  Probabil ca DIICOT va cere acordul Palatului Cotroceni, iar raspunsul va fi NU pentru ca Legea respectiva a avut semnarura Dlui Boc inainte de a fi trimisa Parlamentului si apoi semnatura Presedintelui Traian Basescu care a semnat-o si a PROMULGAT-O !!!!!!!!!
  Care sunt deci cei RESPONSABILI care TREBUIE sa plateasca cot la cot cu miliardarul Ioan Niculaie ?!!!!!!!!!
  • +1 (5 voturi)    
   Legea respectiva (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 19:38)

   Traian [anonim] i-a raspuns lui costica

   Poti sa fii un pic mai precis. Care lege?
  • +4 (6 voturi)    
   Cineva face diversiune si ai cazut in ea. (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 20:11)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui costica

   Nu cred ca DIICOT sa ancheteze pe cineva ca a respectat o lege.Legea-i lege si nimeni nu poate sa o incalce.Degeaba arunci si tu pastile.Nu cred ca DIICOT isi permite sa ancheteze asa ceva.Tu cum de poti crede asemenea gogomanii?Altele sunt acuzele si indivizii ne arunca praf in ochi sperand sa scape datorita pilelor pe care le au.Chiar nu-l inteleg pe Vosganian.Se comporta ca un drogat.Nimeni nu are ce iti face daca ai respectat legea.Eu cred ca legea spunea una si ei au facut mai mult decat le permitea legea.Chiar ca nu merita sa ne facem probleme pentru niste excroci.Iar daca nu sunt vinovati,asa cum a spus si Basescu,sa raspunda si procurorii pentru raul pe care ar putea sa-l faca unor oameni.
   • +1 (1 vot)    
    Ma repet ... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 9:28)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui mircea

    Vosganian actioneaza foarte rational si calculat, doar ca la ordin, nu din vreun interes personal.

    Dupa cum functioneaza justitia in RO, in cel mai rau caz capata o condamnare cu suspendare peste cinci ani, daca nu cumva ancheta se incheie cu o decizie de nevinovatie din cauza unui viciu de procedura, asa ca lu' Vosganian n-are de ce sa-i fie frica.

    In schimb, daca reuseste sa pacaleasca cativa naivi sa creada ca de fapt si Boc si Base au avut ceva de-a face cu mizerii pe care le-a facut el de capul lui, si sa isi schimbe optiunea de vot, atunci scopul pocnitorii asteia a fost atins.

    Dupa parerea mea, e foarte posibil ca Boc sa fi semnat ca primaru' prelungirea unui contract semnat la vremea lu' Tariceanu/Vosganian, chestie care nu e musai un lucru bun pt. Boc. Chiar si asa insa, depinde foarte mult de ce scoate la iveala ancheta - e posibil ca Boc sa nu fi putut avea toate datele necesare pt. a decide neprelungirea contractului la dispozitie, si astea sa fie scoase la lumina doar de catre anchetatori.

    Base insa, din pozitia lui de presedinte, n-are nici un fel de autoritate in chestiuni de genul asta (Base nu poate semna nici un contract ca reprezentant al statului roman, nici macar tratate internationale nu poate aproba, el in afara de gura mare nu prea poate nimic, conform legii), asa ca nu vad cum ar fi putut fi implicat.
  • +2 (2 voturi)    
   Ba solicitarea e cel putin idioata (Duminică, 8 ianuarie 2012, 9:21)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui costica

   N-are un fost ministru ce sa dicteze DIICOT cum sa-si faca anchetele. Daca DIICOT considera necesar, ii va invita la audieri si pe Base si pe Boc. Da' in mod esential, intr-un stat de drept nu se amesteca fiecare in treaba fiecaruia, si mai ales nu se amesteca o persoana fara nici o competenta in treaba DIICOT. Ori cerea asta a lu' Vosganian tocma' asta e.

   Vosganian nu mai are nici o functie in executiv, n-a avut niciodata treaba nici cu justitia nici cu internele, si n-are nici un fel de studii sau calificare juridica. Asa ca ce treaba are el sa recomande DIICOT cum sa conduca ancheta?

   Daca-ti aduci matale aminte, pt. o afirmatie mult mai putin transanta, si dintr-o pozitie mai degraba calificata, opozitia actuala a vrut sa-l demita pe Base. Si asta in ciuda faptului ca CCR a decis ca nu sunt indeplinite conditiile pt. suspendare.
   • -1 (1 vot)    
    CEDO ce-ar zice daca ar analiza situatia?! (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:22)

    costica [anonim] i-a raspuns lui Eu the first

    Cine crezi ca ar raspunde , numai Niculaie ?!
    Prost sa fie Niculaie sa nu mearga la CEDO in brate cu Legea respectiva semnata de Boc si Basescu!!!!
    Crezi ca va merge?!
    Nu va merge pentru ca toata povestea asta e un fas la disperare al lui Basescu, Noul Cod penal care va intra in functiune din 1 Ianuarie 2013 nu prevede ca infractiune "subminarea economiei nationale" !!
    Asta a spus zilele trecute Ministrul Justitiei Dl Predoiu!!!
    L-au modificat incat toti cei din fruntea statului care ar putea fi acuzati de asa ceva dupa plecarea puterii portocalii sa nu pateasca nimic!!
    Vezi cum a negat chiar Predoiu asta!!!
    Haiul lumii!!!!!!!!!!!!
    Democratie portocalie!!!
 • +15 (17 voturi)    
  DNA ! (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 17:25)

  Ioanide [anonim]

  Asta face ca si Vasile Avram de la arbitrii. "Sa vina DNA-ul !". Si a venit ....
 • +8 (8 voturi)    
  trebuie extinsa problema (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 17:29)

  pascu [anonim]

  Trebuiesc cercetati si condamnati cei care au contractat gaze din import la preturi exorbitante asa cum se intampla cu Iulia Timosenko.
  • +7 (7 voturi)    
   Gaze, sau gase (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 23:33)

   Anonimul [anonim] i-a raspuns lui pascu

   Ca au contractat gaze dela rusi era necesar, gazele romanesti nu erau suficiente si pentru populatie si pentriu industrie. Itrebarea este dece nu a fost facut un pret mediu iar industria sa primeasca la un pret mai mare si nu populatia. Ori tocmai asta nu a facut armeanu. Oare sa fi facut pomana lui Nicolae fara sa primeasca nimic? Ma indoiesc. Armean cinstit cine a mai vazut?
   • +1 (1 vot)    
    pascu are dreptate ! (Duminică, 8 ianuarie 2012, 10:28)

    toma [anonim] i-a raspuns lui Anonimul

    mc. de gaz din rusia e platit mult mai scump de romania decat de franta !
    ce te faci ca pana-n franta rusii mai au de pompat inca 2000 km.!
    categoric in romania trebuia sa fie mai ieftin ca-n franta !
    deci avem si noi timoscencii nostri,care s-au facut cu buzunare grase la contractare !
    ar trebui aflati si pusi sa plateasca !
 • +14 (20 voturi)    
  Solicitare Vosganian (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 17:35)

  costel [anonim]

  Organele de cercetare penala nu raspund la solicitari de acest gen si fac audieri cind doresc si pe cine se impune.Dar ai grija d-le Vosganian ce-ti doresti.
  • +2 (2 voturi)    
   pai da,sa fie audiati boc si basescu ! (Duminică, 8 ianuarie 2012, 10:32)

   toma [anonim] i-a raspuns lui costel

   nea vosgsniene eu propun sa fie audiati si obama,gorbaciov si dalai lama !
   ce zici ?
 • -10 (16 voturi)    
  normal (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 17:49)

  Mazeta [utilizator]

  PDL nu a inventat nimic in materie de hotie si de coruptie, doar le-a multiplicat si le-a perfectionat.
 • 0 (2 voturi)    
  de acord (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 18:00)

  maraia [anonim]

  ady, simplu si corect ai scris
  de acord
 • -10 (14 voturi)    
  e de ascultat (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 18:07)

  haralamb [anonim]

  Vosganian, e hot, mafiot si oricum vreti voi dar numai prost nu e. Nu cred ca iese el in fata ca paduchele pe carare daca n-are nimic pe care sa se bazeze. Ce zice el cam are sens si s-ar putea ca totul sa se dezumfle intr-un mod destul de penibil ptr acutala putere.
  Fara sa stiu prea multe amanunte, nu cred ca pretul acela preferential a fost acordat fara toate aprobarile pina la zeus si parlament. Castana era prea fierbinte sa si-o asume careva. Vedem...
  • +4 (6 voturi)    
   deciziile ministrilor (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 19:19)

   buha [utilizator] i-a raspuns lui haralamb

   deciziile ministrilor nu sunt legi, sunt ale guvernului si sunt semnate cel mult de prim ministru, nu de parlament si presedinte.
   • -3 (3 voturi)    
    din scrisoare (Duminică, 8 ianuarie 2012, 2:36)

    Haralamb [anonim] i-a raspuns lui buha

    "In anul 2009, primul ministru Emil Boc a semnat OUG 54 privind stabilirea unor masuri temporare in domeniul gazelor naturale, care extindea de o maniera fara precedent facilitatile acordate consumatorilor intreruptibili.  Legea a fost promulgata, fara obiectii, de presedintele Traian Basescu. "
    Eu nu cred ca in ultimii 5 ani Niculae a luat gaze ieftine fara aprobarea greilor pdl si a lui Zeus.
  • +2 (2 voturi)    
   Gresesti ... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 9:36)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui haralamb

   Ce urmareste Vosganian prin pocnitoarea asta nu e sa ii incrimineze si pe Boc si pe Base, ca nefiind prost ar trebui sa priceapa ca cel putin pe Base n-are cum - Base din pozitia de presedinte n-are nici un drept legal de a semna sau macar propune clauze contractuale din partea statului. Si cum la vremea semnarii contractului guvernul si parlamentul erau dominate de PSD, nici sa se fi pus Base de-a curmezisu' tot nu reusea sa schimbe ceva, chiar daca-i dadea legea vreo autoritate.

   Singurul interes aici e unul de manipulare ordinara. Vosganian actioneaza la ordin aici. Daca ar reusi sa determine DIICOT sa ceara audierea lu' Boc si a lu' Basescu, un numar de naivi ar putea fi convinsi ca ceva tinichele tot au atarnate de coada si Boc si Base, indiferent de rezultatele anchetei. Ceea ce ar mai aduce cateva voturi opozitiei. Asta-i toata smecheria.
 • -9 (15 voturi)    
  omul are dreptate! (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 18:20)

  serj [anonim]

  mereu s-a spus ca Vosganian a furat si etc, dar pana acum nu s-a facut nimic in aceasta directie. DEci, e nevinovat pana la proba contrarie!

  Iar acum el vrea sa depuna marturie! De ce ar avea cineva ceva impotriva? Sau se teme cineva de cea r putea sa spuna Vosganian??
  • +2 (2 voturi)    
   raspuns (Duminică, 8 ianuarie 2012, 3:25)

   Vlad-I [utilizator] i-a raspuns lui serj

   Nu ai habar cum functioneaza justitia, faptul ca Vosganian se duce la cutare proces, nu inseamna ca la acel proces este Marea Judecata, unde ti se judeca toate faptele si ti se ia la puricat orice ai semnat. Poate ca el stie ca va fi chemat si iese in fata cu un contra atac. Sa nu uitam ca la noi toti coruptii se declara nevinovati.
 • -7 (17 voturi)    
  ma intreb... (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 18:35)

  catalin_mattei [utilizator]

  ma intreb unde sunt oamenii cinstiti... in ultima vreme vedem ca si faima de corupt a Guvernului nastase devine palida fata de ce poate micul Boc cu guvernul sau... si vedem cu surpriza ca si pdl-ul doar a continuat ceea ce altii au facut.. asta arata ca exista o intelegere perfecta intre politicieni cand este vorba de banul public ( sa fie furat)... este jenant ca acest domn ministru liberal nu a urlat la momentul in care s-a produs actul reprobabil al guvernului Boc.. urati sunt politicienii romani...
  • -5 (7 voturi)    
   si esti surprins? (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 20:10)

   hijo [anonim] i-a raspuns lui catalin_mattei

   doar PD e rupt din FSN cand nu s-au inteles la functii!

   iar Base il asculta cu sfintenie pe Iliescu cand ii era ministru!!
 • +5 (7 voturi)    
  Comment sters de user (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 19:13)

  polonyca [anonim]

 • +5 (7 voturi)    
  vol au vent (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 19:36)

  baronul stanganbuch [utilizator]

  guzganian, ce poetic suna.
 • -2 (6 voturi)    
  vinovati in Romania, adica legea pentru catei.... (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 20:13)

  lili [anonim]

  "In anul 2009, primul ministru Emil Boc a semnat OUG 54 privind stabilirea unor masuri temporare in domeniul gazelor naturale, care extindea de o maniera fara precedent facilitatile acordate consumatorilor intreruptibili. Legea a fost promulgata, fara obiectii, de presedintele Traian Basescu. OUG 54/2009 nu a fost data in spiritul legislatiei existente, ci a modificat-o de o maniera drastica, fara sa existe un acord, in acest sens, din partea Consiliului Concurentei. Astfel, consumatorii intreruptibili au primit gazul metan numai din productia interna, asadar cu o reducere de pret de peste 30%, pe o perioada neobisnuit de lunga pentru masurile de acest gen (16 luni) si fara sa existe in textul legii nici o mentiune cu privire la obligativitatea onorarii obligatiilor de plata asumate."
  Adica, Dl Boc a semnat Legea, Dl Basescu a promulgat-o asa cum era, adica fara nici o obligatie de plata la firmele lui Ioan Nicolaie iar acum il invinuiesc de subminarea economiei nationale !!!!!!!!!
  Cred ca Dl Boc si Dl Basescu sunt adevaratii RESPONSABILI, ei sunt cei cu autoritatea suprema si ultimii care si-au pus SEMNATURA pe Legea respectiva!!!!
  DIICOT ce va face, de ce este vinovat Ioan Niculaie si nu sunt RESPONSABILI deloc Traian Basescu si Boc?!
  Poate cineva sa explice ??!!!!
 • -3 (9 voturi)    
  felicit cititorii justitiari! (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 20:36)

  vercingetorix [anonim]

  Daca ar fi fost PDL-ist ati fi spus: "Uite un om care nu are nimic de ascuns si care vrea ca adevarul sa fie aflat".

  Nefiind insa portocaliu, tot ce puteti sa spuneti e: "Hotule!" fara ca justitia sa se fi pronuntat in privinta asta.

  Adica faceti exact ce reprosati pesedistilor si penelistilor ca fac atunci cand ii acuza pe udrea, blaga etc.
  • +2 (2 voturi)    
   Aiurea (Duminică, 8 ianuarie 2012, 9:49)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui vercingetorix

   Iar pui in gura oamenilor ce oamenii n-au zis - si asta fiind o tehnica de manipulare veche, ordinara, practicata de comunisti.

   Daca citesti mai atent, si nu comentezi doar ca sa te afli-n treaba, ai sa vezi ca o parte a comentatorilor nu-l face pe Vosganian hot, ci doar ii imputa faptul ca el, din actuala pozitie, n-are nici o autoritate si nici o calificare sa dea indicatii DIICOT despre cum sa-si faca ancheta, altii se multumesc sa enunte o veche zicala romaneasca, si iar altii explica de ce e o aiureala sa legi contractu' preferntial a lu' Niculae de presedentie, in baza modului in care functioneaza la noi executivul. Am gasit un singur comentariu care-l face pe Vosganian hot, si si ala doar indirect ("El crede ca aia au furat mai mult si asta nu i se pare normal").

   In rest, comentariile "ne-potocalii", ca sa folosesc terminologia matale, is toate de genu' "Base sigur stia", "portocaliii nu vor ca Vosganian sa depuna marturie", "toti politicienii sunt hoti", "Vosganian are dreptate" etc. - toate aceste afirmatii fiind in mod constant neargumentate si nedetaliate.

   Asa ca scuze, da' comentariu' matale e la fel de neargumentat si de lipsit de substanta ca toate alelalte comentarii "ne-portocalii".
   • -1 (1 vot)    
    d-le postac portocaliu (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:32)

    vercingetorix [anonim] i-a raspuns lui Eu the first

    Nu e prima data cand dvs nu veniti cu argumente ci cu perdele mari de fum in care nu spuneti nimic.

    Iata primul comentariu de la acest articol:
    "Hotul (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 16:27)
    ady [anonim]
    striga hotii! "

    care culmea e unul la care a raspuns cel pe care l-ati indicat ca fiind indirect.

    Un alt comentariu, tot ca raspuns la primul:

    "Pai nu asta e PNL? (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 18:01)
    renne [anonim] i-a raspuns lui ady
    O grupare de hoti tineri pusi pe imbogatire rapida din banii statului. "

    Si mai sunt si alte comentarii de genul asta, dar orbul gainilor e mare la unele persoane.

    Din punctul meu de vedere ar trebui ca un procuror cu tupeu ar trebui sa ia la mana toate contractele semnate de guverne in ultimii 20 de ani si atunci sa vezi susprize. Cred ca s-ar reinnoi clasa politica de la zero. In urma anchetei sa se confiste averile tuturor celor implicati. Cred ca bugetul se va redresa bine de tot.

    Cu siguranta insa dvs va doriti ca cei care trebuie sa scape de ancheta sunt cei de la PDL care sunt curati ca lacrima.

    Mai mult dvs puneti in gura oamenilor ce nu au zis, recte: "comentariile "ne-potocalii", ca sa folosesc terminologia matale".

    Ce as vrea eu sa vad e un om politic care sa spuna: "Hai sa facem treaba impreuna!" si sa nu ii mai invrajbeasca pe unii impotriva celorlalti
 • +6 (8 voturi)    
  Mda... (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 21:51)

  George [anonim]

  Hotu' asta de Guzganian stie prea bine ca, cea mai buna aparare este atacul. Problema lui Guzganian e ca voluntariatul asta pe care-l propune DIICOT nu va tine. De ce? Pentru ca este implicat pana in maduva oaselor lui de escroc in smecheriile toarsului Ioan Niculae, securistul.
 • -5 (9 voturi)    
  Va e frica, portocaliilor?! (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 22:09)

  dan [anonim]

  Se strange latul, ai? De parca n-ati sti: de ce va e frica nu scapati!!!
  • +2 (2 voturi)    
   Nedumerire (Duminică, 8 ianuarie 2012, 8:36)

   sipu [utilizator] i-a raspuns lui dan

   Mai Dane DIICOT-ul nu este al PORTOCALIILOR ???
   Nu il are ca "sef" pe "dictatorul" Basescu ???
   Ps: Scoala de partid (stefan gheoghiu ).Cand ne convine DIICOT-ul este apolitic , cand nu DIICOT-ul raspunde la comanda politica .Ce sa mai intelegi!!!!!!
 • -4 (8 voturi)    
  ii urmareau din 2005 si i-au lasat 6 ani liberi?! (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 22:18)

  vio [anonim]

  "Activitatea persoanelor urmărite penal în dosarul Romgaz a fost monitorizată de către ofițerii Serviciului Român de Informații (SRI), care au sesizat DIICOT cu privire la faptul că, începând cu 2005, s-a constituit o grupare infracțională formată din funcționari publici și oameni de afaceri, care "acționează concertat, în cederea păgubirii financiare a societății naționale.
  În continuare, fostul ministru al Economiei mai spune că dacă, într-adevăr, acei funcționari au complotat pentru subminarea economiei până în anul 2009, atunci Guvernul, prin adoptarea Ordonanței de Urgență 54/2009, a încurajat complotul, adoptând o lege care e "rezervor de pierdere".
  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Varujan_Vosganian_acuza_SRI_si_DIICOT_in_dosarul_Romgaz_0_623337897.html

  Le zice bine Vosganian asta, Boc si Basescu au contribuit la "subminarea economiei" mai ceva ca Ioan Niculaie !!!!
 • -6 (8 voturi)    
  concluzie (Sâmbătă, 7 ianuarie 2012, 22:21)

  costica [anonim]

  Cum a ajuns Niculaie sa "submineze economia nationala"?!
  Raspuns: cu acordul adica cu semnatura Dlui Boc, cu aprobarea Parlamentului Romaniei si mai ales cu semnatura Presedintelui Traian Basescu care a promulgat Legea care-i dadea lui Niculaie bani sa devina miliardarul nr 2 al Romaniei !!!!!!!!!!!!
  • +1 (1 vot)    
   Da ma, ... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 9:53)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui costica

   ... Boc aproba contracte preferentiale de gaze in 2005, cand era primar la Cluj. Faina logica ai!
 • +6 (8 voturi)    
  incredibil (Duminică, 8 ianuarie 2012, 0:31)

  dis [anonim]

  Eu cred ca numa frica si groaza l-au manat sa joace riscant aceasta ultima carte, a imaginii.
 • +2 (2 voturi)    
  Vozganian (Duminică, 8 ianuarie 2012, 7:20)

  Djoninofoni [anonim]

  Ce o mai face si asta pe mortul în popusoi??
  Nepotul sau de la Târgul-Mures,prin anii 1991-1993 proaspat venit din Armenia sau Rusia,care nu stia nicio brânzä limba românä, si inca cu cîtva insi (neromâni), au privatizat ,gartuit, fabricile de manusi de piele din România. Cu ura vorbeau despre români.
  El trebuie de fugarit din România.
 • -2 (2 voturi)    
  omorati tot capitalul romanesc (Duminică, 8 ianuarie 2012, 9:48)

  ioska [anonim]

  Cred ca este la mintea pintenului cocosului ca este o actiunea care doreste sugrumarea totala a capitalului romanesc, dand drept exemplu pe unul dintre cei mai tari afaceristi romani. Cei care sunt folositi ca uneete, in aceasta ancheta nu vad mai departe ( asta in cel mai fericit caz) sau vizeaza ierarhii inalte in sistemul lor judiciar.
  Vedem ca unul vinde flota tarii, aducand prejudicii inimaginabile pentru omul de rand, dar in acelasi timp se ascunde- precum strutul, sub nisipul puterii efemere. I s-a intampat ceva?
  In acelasi timp un intreprinzator, care aduce banii pentru ca cei de la putere sa se poate imbuiba, este trantit la pamant, cu ferocitatea canibalului ce are in ochi injectati sange.
  Rusine celor care sunt jucati, la capatul sforilor -trase de cei din umbra!!!
 • +1 (1 vot)    
  fosganian (Duminică, 8 ianuarie 2012, 9:51)

  mc [anonim]

  OUG 54/2009 si Legea de aprobare se refera la consumatorii mari care pot si trebuie sa fie intrerupti de la reteaua de gaze in situatii de urgenta ,fara facilitati la pretul gazelor..Deasemenea acestor consumatori li se poate da ,in conditii limitate gaz intern pe perioada limitata,fara facilitati de pret.Premierul,Parlamentul si Presedintele nu au favorizat comercial(nu au acordat gaze naturale la preturi altele decat cele de pe piata)pe nimeni.Asa ca,fosganian CIOCUL MIC.
 • +2 (2 voturi)    
  Gaze ieftine.. (Duminică, 8 ianuarie 2012, 11:05)

  ioan [anonim]

  Vosganian stie ca in curand trebuie sa raspunda pentru deficitul uluitor facut in anii de crestere economica. Se agata de Basescu si Boc, doar pentru a abate vinovatia lui. Pai guvernul a dat o ordonanta cu clauze precise, semnata de ministri responsabili pe domeniile respective, a aprobat-o in Parlament si a semnat-o Presedintele. El a procedat cam asa : a scris pe o foaie de hartie ce a mai vrut el si Ciolos, spune ca a aprobat-o in guvern dar nu a iesit ordonanta de guvern pentru ca ar fi cazut spaga pe care a primit-o de la Ion Nicolae. Aici el nu vede diferenta si ne trimite bule de gaze ieftine pe gura deocamdata.
 • +1 (1 vot)    
  Mare mirare (Duminică, 8 ianuarie 2012, 11:08)

  TomaN [anonim]

  Ma intreb daca multi dintre cei care scriu comentarii, chiar daca sunt platiti sa le faca proPDL sau proPNL isi folosesc macar o parte a creierului in acest demers.
  Daca Vosganian ar fi fost implicat ar fi fost cap de lista la cei vinovati. Daca Boc ar fi fost implicat, inca din 2009 nu cred ca Basescu, care stie cine-i cumpara sosetele lui Ponta la raliu, nu ar facut ceva inainte de a ajunge situatia la DIICOT.
  Actele normative de reducere a tarifului au fost proaste (nu sunt singurele) dar LEGALE.
  Cred ca problema subminarii economiei, acuzatie extrem de grava se afla in zona modului de aplicare a lor, in randul functionarilor din esaloanele inferioare. Este suficient sa citesti lista celor acuzati ca sa vezi de la mare distanta o mafie transpartinica care a profitat de aceste facilitati... DIICOTUL sper ca stie cum.
  In rest pana la aparitia condamnarilor... praf in ochi si circ pentru cei care nu trebuie sa vada incotro ne indreptam.
 • +2 (2 voturi)    
  Halucinanta si neverosimila" ipoteza ? (Duminică, 8 ianuarie 2012, 11:29)

  ion [anonim]

  Nu, organizati mai bine decat Mafia, indiferent de partid sau institutie, functie, santajeaza , conduc statul ….
  Cum reusim sa alegem, promovam doar astfel de oameni?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by