Vantul puternic a produs mai multe pagube in Capitala, pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta fiind solicitati sa intervina in aproape 100 de cazuri, cele mai multe pentru indepartarea copacilor cazuti, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al institutiei, Daniel Vasile, citat de Mediafax.

Purtatorul de cuvant de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Daniel Vasile, a precizat ca pana la ora 8.30 pompierii au avut 97 de interventii, 58 dintre acestea pentru degajarea copacilor de pe carosabil si 16 pentru indepartarea copacilor cazuti pe autovehicule.

Reprezentantii ISU au mai fost solicitati sa intervina si in cazul unor cabluri rupte sau panouri smulse de vant.

Daniel Vasile a precizat ca nu au existat victime, iar incidente au fost semnalate pe toata zona de competenta a ISU Bucuresti, cele mai multe solicitari fiind primite in jurul orei 5.00.

Pentru remedierea problemelor aparute au intervenit 337 de pompieri, acestia fiind in continuare pregatiti sa gestioneze orice evenimente care ar mai putea aparea.

Capitala se afla sub avertizare de ploi si vant, meteorologii atentionand ca viteza vantului la rafala ajunge pana la 60 km/ora.