Traian Basescu le-a spus vineri studentilor romani care studiaza in strainatate ca ii invita sa aplice pentru cele trei posturi vacante de consilier de stat la Administratia Prezidentiala. Presedintele le-a spus studentilor ca-i va angajaza "fara concurs, doar in baza diplomei". "Programul e lejer: vii la 9 si nu stii cind pleci, si presedintele te poate chema oricind sa-ti spui ideile", a adaugat Basescu.

Traian BasescuFoto: Hotnews

Presedintele a precizat ca oferta este "serioasa", spunind ca salariul este la nivelul unui secretar de stat, alaturi de masina si secretara.

Basescu a facut oferta la o reuniune a Ligii Studentilor Romani din Strainatate, in contextul discutiilor despre salariile mici din Romania - neatractive pentru cei care au studiat peste hotare. Basescu a mai spus ca o sansa pentru cei care au facut facultatea in strainatate si vor sa se intoarca acasa sint fondurile europene.

Presedintele Traian Basescu a participat la gala Ligii Studentilor Romani din Strainatate alaturi de presedintele Senatului, Vasile Blaga, ministrul de Externe,Teodor Baconschi si presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc.

Evenimentul a fost organizat de Liga Studenitilor Romani din Strainatate (LSRS) si a reunit peste 600 de participanti studenti si absolventi romani. Au fost premiati in semn de recunoastere 13 studentii romani cu rezultate deosebite in plan academic si extra curicular pentru anul academic 2010-2011.