"Planurile potrivit studiilor de impact au indicat ca data rezonabila pentru punerea in aplicare a Codurilor penal si de procedura penala martie-iunie 2013. Noi vom propune prin legea de aplicare a codurilor data de 1 martie 2013, astfel incat o serie de masuri prealabile sa poata fi implementate pentru pregatirea sistemului judiciar", a declarat joi ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, in cadrul unei conferinte de presa in care a prezentat obiectivele ministerului pe care il conduce in 2012.

Noul Cod civil este in vigoare din octombrie 2011, iar noul Cod de procedura civila va intra in vigoare la 1 iunie 2012, a anuntat joi Catalin Predoiu.

"In zilele urmatoare vom inainta Guvernului legile de punere in aplicare a codurilor de procedura, pentru a fi adoptate de Parlament in acest an", a mai precizat el.

Ministrul Justitiei a mai aratat ca "In anul 2012, Ministerul Justitiei are doua obiective strategice: punerea in aplicare a noului Cod de procedura civila si un Raport MCV bun in vara anului 2012. In luna iulie 2012 vom primi un Raport de evaluare a celor 5 ani de desfasurare a Mecanismului de Cooperare si Verificare."