Un conflict a izbucnit, miercuri seara, la Aeroportul Otopeni, intre taximetristii cu autorizatie pentru a opera pe aeroport si cei care nu au o astfel de autorizatie, informeaza Realitatea TV. In timpul conflictului o persoana a fost ranita usor, din primele informatii rezultand ca ar fi fost trase focuri de arma cu un pistol cu bile de cauciuc.

"Echipajul nostru SMURD de prim ajutor a fost solicitat la ora 22.09 sa intervina pentru acordarea de prim ajutor unei persoane de sex masculin, in varsta de aproximativ 40-42 de ani, in fata Aeroportului Otopeni. Persoana suferise o contuzie la unul dintre brate, insa a refuzat asistenta si transportul la spital. Era vorba de un sofer de taxi", a declarat Simion Petrus, purtator de cuvant ISU Ilfov.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Florin Hulea, a declarat pentru Mediafax ca, in jurul orei 21.00, Politia Transporturi a Aeroportului Otopeni a solicitat interventia jandarmilor, iar un echipaj s-a deplasat la fata locului si a aplanat conflictul.

Ulterior a izbucnit un alt conflict intre taximetristi, la ora 22.00, jandarmii veniti la fata locului intervenind din nou. In timpul conflictului, doua masini au plecat de la fata locului. Jandarmii au notat numerele de inmatriculare ale celor doua masini si le-au comunicat organelor competente, a precizat Florin Hulea.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei a mai spus ca are informatii ca in timpul celui de-al doilea conflict s-ar fi folosit o arma, dar nu poate preciza daca este cu glont sau cu bile.

La Aeroportul Otopeni au ramas doua echipaje ale Jandarmeriei, pentru a supraveghea zona si a evita aparitia unui nou conflict, a adaugat Hulea.

"A avut loc o altercatie intre taximetristii care au autorizatie sa preia pasageri de pe aeroportul Otopeni si <>. S-au auzit si niste focuri de arma. Se pare ca e vorba de un pistol cu bile", a declarat Valentin Iordache, purtatorul de cuvant al Aeroportului Otopeni.

Jandarmeria si politia au intervenit cu mai multe echipaje. Zeci de taximestristi sunt audiati de anchetatori.