Un deputat al Partidului Libertatii din Olanda, condus de controversatul politician Geert Wilders, a afirmat ca, daca ar fi dupa formatiunea din care face parte (de extrema dreapta, n.r.), Romania si Bulgaria ar fi alungate imediat din Uniunea Europeana, din cauza problemelor grave de coruptie si criminalitate organizata cu care cele doua state s-ar confrunta, scrie agentia novinite.com.

In cadrul unei sesiuni plenare a camerei inferioare a parlamentului olandez care a avut loc sambata, Ino van den Besselaar a discutat despre libertatea de miscare a muncitorilor in Uniunea Europeana.

El a sustinut ca Bulgaria si Romania au devenit membre ale Uniunii in 2007 fara sa respecte criteriile de aderare.

Ino van den Besselaar a continuat afirmand ca acest lucru nu ar fi trebuit sa permis si ca, daca ar dupa Partidul Libertatii din Olanda, Bulgaria si Romania ar fi alungate din Uniunea Europeana imediat.

La ultimele alegeri parlamentare, PVV (Partidul Libertatii) a castigat 24 de locuri, devenind a treia formatiune politica a Parlamentului, pavandu-i astfel calea spre a deveni un partener important in coalitia de guvernare, desi nu detine niciun portofoliu de ministru.