Autoritatea Nationala de Audit din cadrul Curtii de Conturi solicita Consiliilor Judetene Prahova si Dambovita returnarea integrala a sumei de peste cinci milioane de euro, fonduri europene, din care a fost reabilitat un drum judetean, dupa ce au fost descoperite nereguli in procedura de achizitie.

Autoritatea Nationala de Audit din cadrul Curtii de Conturi a propus o corectie de 100% in cazul proiectului prin care a fost reabilitat DJ 101 G, drum care face legatura intre judetele Prahova si Dambovita si care a fost reabilitat, fiind inaugurat anul trecut, a declarat, vineri, la Sinaia, secretarul general al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Gheorghe Nastasia, citat de corespondentul Mediafax.

Acesta a aratat ca Directia de Control fonduri comunitare din cadrul MDRT a propus initial o corectie de 25% (respectiv returnarea sumei de aproximativ un milion de euro - n.r.), insa raportul Autoritatii Nationale de Audit, incheiat la sfarsitul saptamanii trecute, nu a fost de acord cu aceasta corectie, propunand returnarea intregii sume.

Directorul Agentiei de Dezvoltare Sud Muntenia a precizat ca returnarea banilor ar trebui facuta de catre autoritatea contractanta, respectiv Consiliul Judetean Prahova, impreuna cu partenerul cu care a colaborat pentru reabilitarea acestui tronson, respectiv CJ Dambovita.

Potrivit unor surse din cadrul Consiliului Judetean Prahova, neregulile gasite la controalele facute de autoritatile competente au in vedere procedura de licitatie, mai exact faptul ca autoritatea contractanta nu a tinut cont de o decizie a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).

Initial, Directia Control si Verificare Utilizare Fonduri Comunitare - Autoritatea de Management Programul Operational Regional din cadrul MDRT a propus o corectie de 25%, solicitand returnarea sumei de un milion de euro, in urma unor nereguli administrative descoperite in procedura de achizitie pentru proiectului drumului judetean 101 G, construit din fonduri europene prin Programul Operational Regional.

CJ Prahova a atacat in instanta decizia, insa in luna septembrie Curtea de Apel Ploiesti a respins solicitarea Consiliului Judetean Prahova privind suspendarea executarii actului administrativ prin care MDRT imputa aceasta suma.

Drumul judetean 101 G, care face legatura intre judetele Prahova si Dambovita pe ruta Tatarani - Brazi - Tinosu - Sirna - Habud - Crivatu a fost reabilitat din bani alocati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) prin Programul Operational Regional si a costat 5.150.000 euro.

Drumul are o lungime de 31 de kilometri, dintre care sase pe teritoriul judetului Dambovita. Lucrarea a fost inaugurata pe data de 31 mai 2010 in prezenta Elenei Udrea si a presedintilor consiliilor judetene Prahova si Dambovita.