Dupa ce in 13 decembrie cateva trenuri de pe ruta Ploiesti - Bucuresti au intarziat peste trei ore, situatia s-a repetat si joi cand intarzierile au ajuns si la 200 de minute din cauza unor furturi de cabluri. CFR vorbeste in comunicat de intarzieri mult mai mici, 40 - 110 minute. Circulatia feroviara pe relatiile Ploiesti Vest - Brazi si Ploiesti Sud - Brazi se desfasoara la cale libera din cauza defectiunii. CFR a remis comunicatul in jurul orei 10.30 iar lista prezentata de companie reflecta situatia de la ora aceea.

Tabela de sosiri a Garii de Nord la ora 9 50Foto: Hotnews

Cea mai mare intarziere a avut-o trenul IR 1742 care venea de la Satu Mare si ar fi trebuit sa ajunga la Bucuresti Nord la 6:27. Sosirea s-a produs insa abia la 9:50 dupa ce garnitura a stationat in mai multe gari, inclusiv Ploiesti Vest (pentru mai mult de o ora). Trenul IR 1648 pe relatia Bistrita - Bucuresti trebuia sa ajunga la 8.17, dar nu a sosit decat dupa 10.

"Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA va informeaza ca circulatia feroviara pe relatiile Ploiesti Vest - Brazi si Ploiesti Sud - Brazi se desfasoara la cale libera, din cauza unei defectiuni semnalata la instalatia de dirijare a traficului. Defectiunea a fost produsa de persoane necunoscute care, in cursul noptii, au taiat si sustras cabluri de alimentare din complexul instalatiei de control al traficului. Din cauza acestei defectiuni, circulatia trenurilor pe relatiile Ploiesti Vest - Brazi si Ploiesti Sud - Brazi se desfasoara la cale libera, cu verificarea pe teren a pozitiei aparatelor de cale pe toate sectiunile afectate.", spune CFR intr-un comunicat

Intarzierile inregistrate in traficul feroviar la intrarea in Bucuresti Nord sunt cuprinse intre 40 - 110 minute/tren.

Cu ce intarzieri ajung trenurile in Gara de Nord, conform CFR

IR 1550 care circula in relatia Marasesti - Bucuresti Nord - 100 min

R 14064 care circula in relatia Brasov - Bucuresti Nord - 90 min

IR 1658 care circula in relatia Bicaz - Bucuresti Nord - 60 min

R 3004 care circula in relatia Brasov - Bucuresti Nord - 110 min

IR 1624 care circula in relatia Sibiu - Bucuresti Nord - 75 min

IC 473 care circula in relatia Budapesta - Bucuresti Nord - 40 min

Echipele de interventie se afla la fata locului si desfasoara lucrari de inlocuire a cablurilor, astfel incat circulatia trenurilor sa fie reluata in conditii normale de trafic, mai spun cei de la CFR.