Pentru perioada sarbatorilor de iarna, HotNews.ro si ESRI Romania au realizat harta drumurilor inzapezite si a lucrarilor ce se desfasoara pe soselele din Romania. Scopul serviciului este de a le oferi cititorilor HotNews.ro o harta cat mai actualizata cu informatiile oficiale privind atat zonele si drumurile inzapezite din tara, cat si lucrarile de pe marile artere rutiere, dar mai ales cu informatiile din teren venite de la utilizatori.

  • In perioada sarbatorilor, harta dinamica va fi mereu pe prima pagina a site-ului si va fi actualizata constant, de mai multe ori pe zi.

Majoritatea informatiilor de pe harta provin din surse oficiale (CNADNR, InfoTrafic), dar cititorii HotNews.ro sunt rugati sa contribuie si ei fie cu informatii privind starea drumurilor, fie cu detalii despre lucrarile care sunt deja publicate pe harta.

Harta contine doua seturi de informatii:

  • I) Primele informatii se refera la drumurile (zonele) care sunt afectate, sau chiar blocate, din cauza zapezii.
  • II) Al doilea set de informatii prezinta lucrarile de constructie si blocajele de pe principalele artere din tara si trateaza lucrarile de amploare.

Pentru a semnala o problema sau o zona afectata de zapada, cititorii HotNews.ro pot lasaun comentariu la sfarsitul acestui articol.

IMPORTANT: pentru o buna localizare pe harta si o prezentare cat mai completa, rugam cititorii ca informatiile trimise sa fie punctuale si cat mai cuprinzatoare - Ora la care a fost consemnata informatia (IMPORTANT pentru drumurile inzapezite), Sector de Drum unde se lucreaza sau care este inzapezit (denumire, la ce kilometru); Localitati de reper; Tip de lucrare; Timp de asteptare (in cazul blocajelor sau a zonelor inzapezite, in ce zi); Eventuale incidente etc.

Cititorii pot trimite si fotografii de la fata locului folosind formularul de mai jos, poze care se vor regasi mai apoi pe harta.

Harta contine problemele si blocajele de pe principalele artere din tara si trateaza lucrarile de amploare. Nu vom ignora lucrarile/problemele semnalate pe artere si sosele secundare (drumuri judetene sau strazi din orase), atata timp cat acestea sunt de amploare si afecteaza puternic traficul din zona.

NOTA: Mentionam ca HotNews.ro nu are pretentia de a fi realizat o harta completa a lucrarilor sau a drumurilor inzapezite din Romania. Din acest motiv repetam invitatia adresata cititorilor pentru a semnala noi lucrari sau zone inzapezite sau pentru a corecta eventuale informatii eronate, depasite sau inexactitati raportate de autoritati sau de alti cititori.

Drumurile/zonele inzapezite ce vor fi afisate pe harta contin informatiile disponibile din surse oficiale - CNADNR, Centrul INFOTRAFIC.

Ele reflecta realitatea la momentul cand au fost publicate si insemnate pe harta. Dupa publicarea informatiilor pe harta si pana la o noua actualizare, situatia din teren poate diferi sau conditiile meteo se pot schimba.

Obiectele de pe harta vor fi actualizate pe harta in momentul in care sursele oficiale publica noi detalii sau cand cititorii trimit noi informatii.

  • Click pe elementele de pe harta pentru mai multe detalii

Vezi Harta mare in ArcGis.com

Harta de baza © OpenStreetMap contributors, CC-BY-SA este oferita prin intermediul serviciului de cloud ArcGIS.com, serviciu oferit de ESRI.

LEGENDA:

Caseta - Starea Vremii

CNADNR - 3/01/2011 - Ora 6:25

  • cer:
    Senin in Muntenia (exceptie partial acoperit jud. Prahova zona de munte), Oltenia, Banat, Dobrogea si jud Alba, Neamt, Suceava,  Bacau, Vaslui, Vrancea;
    in rest acoperit;
  • precipitatii:
    Ploua slab:
    - in jud. Maramures la Gutai (DN 18), Petrova (DN 18), Viseu (DN 18, DN 17C);
    - in jud. Satu Mare  la Negresti (DN 19), Livada (DN 1C,DN 19);

    in rest fara precipitatii.
  • vant:
    - calm;
  • vizibilitate:
    Ceata :
    - cu vizibilitate de 50 m
    in jud Hunedoara la Livezeni (DN 66, DN 66A);

    -  cu vizibilitate redusa la 50 -100m
    in jud Brasov la Feldioara  si Rupea,  jud Covasna  la Bretcu , Intorsura Buzaului

    Aer cetos in tot jud Harghita.