Oricat ati fi de stramtorati, nu va lasati impozitele neplatite. Daca inainte inspectorii erau mai indulgenti si asteptau sa treaca un an de la scadenta pana sa va someze, dintr-o data si-au schimbat atitudinea. Si cum legea le permite sa ii execute pe datornici chiar si pentru o depasire de cateva zile, mii de oameni vor constata inainte de sarbatori ca au conturile blocate, scrie Mediafax.

Pentru ca bugetele sunt sarace autoritatile ii pun in aceeasi oala si pe restantieri consacrati si pe cei care au depasiri mici.

In sectorul 4, de pilda, primesti somatie la trei luni de la data scadenta si ai la dispozitie 15 zile sa te scapi de datorie. Numai anul acesta inspectorii au penalizat 55.000 de codasi.

"Toti care stiu, pentru ca au fost si instiintati in acest sens, ca au datorii la bugetul local al sectoruui 4 sa achite aceste datorii daca nu vor sa se trezeasca chiar de sarbatori cu conturile blocate", precizeaza Oundjian Hrant, directorul general al Directiei de Taxe si Impozite din sectorul 4.