Premierul Emil Boc a declarat, sambata seara, dupa ce si-a vizitat tatal la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj, ca nu se asteapta la minuni in privinta evolutiei starii de sanatate a acestuia, ci la "progrese marunte", relateaza Mediafax.

Premierul Emil Boc a iesit de la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca in jurul orei 23.00, impreuna cu sotia sa, cei doi stand la spital aproximativ patru ore.

La iesirea din spital, Emil Boc a spus ca starea tatalui sau este stabila si ca spera in progrese mici.

"Situatia este relativ stabila. Cu speranta si cu ajutorul lui Dumnezeu si al medicilor speram sa putem sa facem progrese. Nu ne asteptam la minuni, ci la progrese marunte. Jumatate din vindecare tine de psihic si cealalta tine de medici", a declarat premierul.

Directorul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj, Sanda Patrichi, a spus, la randul sau, ca starea de sanatate a pacientului este ameliorata.

"Este bine. Este stabil. La trei zile, de miercuri si pana acum, putem spune ca a evoluat spre bine, la o patologie de o asemenea gravitate si la varsta dansului. Sunt cazuri care merg in luni de zile spre bine si sunt cazuri care merg intr-o saptamana. Familia este, din punctul nostru de vedere, extrem de suportiva, in sensul ca il ajuta la tot ce are nevoie ca si ingrijire, dar il ajuta si la modul de a-l incuraja in permanenta. Pacientul comunica prin gesturi. Are o deficienta de comunicare. Premierul il ajuta foarte mult si toata familia l-a ajutat. Premierul a venit in fiecare zi in vizita si seniorul este un luptator. Ieri a facut un gest care m-a impresionat. A dorit ca, la doua zile dupa un accident vascular, sa se ridice in picioare ca sa arate ca vrea si ca poate. Aceasta psihologie este cea care face diferenta dintre un castigator pe aceasta boala si un pacient care se multumeste sa ramana ...Sunt sanse de recuperare. Am vazut pacienti care nu au recuperat 100%, dar au recuperat", a spus Sanda Patrichi.

Ioan Boc, tatal premierului Emil Boc, a suferit un accident vascular cerebral, fiind internat, de marti, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.