Traian Basescu a promulgat legea care prevede inghetarea pensiilor si salariilor in 2012

de I.R.     HotNews.ro
Sâmbătă, 17 decembrie 2011, 13:43 Actualitate | Esenţial


Presedintele Traian Basescu a promulgat sambata Legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal - bugetar aplicabile pana la 1 ianuarie 2014, care prevede inghetarea pensiilor si salariilor bugetarilor in 2012.

Curtea Constitutionala a respins saptamana trecuta sesizarea depusa de USL la legea prin care prevede inghetarea pensiilor si a salariilor bugetarilor in 2012.

Pe 16 noiembrie, presedintele Traian Basescu declara, la RRA, ca indiferent care va fi rezultatul sesizarii la CC a inghetarii pensiilor si salariilor in anul 2012, "bani nu exista", aratand ca "daca ar exista, s-ar plati": "Indiferent care este rezultatul la Curtea Constitutionala, bani nu exista. Daca ar exista, s-ar plati", a spus presedintele Traian Basescu, referindu-se la legea de aprobare a OUG 80/2010 prin care se ingheata pensiile si salariile in anul 2012 si care a fost contestata de opozitie la Curtea Constitutionala.

Seful statului adauga ca "un an, pana la alegeri, poti supravietui facand lucruri demagogice". El arata insa ca "am mai trait aceasta experienta", in 2007-2008 si ca trebuie invatat din ea.

In urma acestor declaratii ale presedintelui Basescu, USL a anuntat declansarea procedurii de suspendare din functie a sefului statului.

Camera Deputatilor a adoptat in 8 noiembrie OUG 80/2010 care cuprinde amendamente ale Comisiei de buget potrivit carora anul viitor pensiile si salariile vor fi inghetate. Ordonanta 80/2010 prevede pentru 2012 "inghetarea salariilor si a punctului de pensie la nivelul din anul 2011" si neacordarea in 2012 a tichetelor de masa, de vacanta sau de cadou.

OUG 80/2010 viza initial adoptarea unor masuri de reducere a arieratelor si de asigurare a finantarii imprumuturilor facute de administratiile locale, dar au fost introduse de Comisia de buget amendamente potrivit carora salariile din sectorul public si pensiile vor fi inghetate pentru anul 2012 la nivelul lunii decembrie 2011.

Amendamentele introduse prevad ca "in anul 2012 cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda personalului platit din fonduri publice pentru luna decembrie 2011".

Aceleasi prevederi sunt valabile si pentru personalul didactic si cel auxiliar, insa se arata ca, incepand cu luna ianuarie 2012, in cazul acestora se aplica prevederile Legii 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant.

"In anul 2012 cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara/salariul brut lunar, indemnizatia bruta de incadrare se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda personalului platit din fonduri publice pentru luna decembrie 2011, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii", se mai prevede in ordonanta adoptata de deputati.

Valoarea de referinta pentru salarii se mentine si in anul 2012 la 600 de lei. "In anul 2012 nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la Legea-cadru 284/2010 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice", se precizeaza in actul normativ.

Ordonanta prevede ca, prin exceptie, pentru personalul din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii, aflate in subordinea, sub autoritatea, in coordonarea Guvernului, ministerelor si celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, precum si cele aflate in coordonarea primului ministru si cele aflate sub controlul Parlamentului, ale caror contracte colective de munca isi inceteaza valabilitatea in anul 2012, salariile se stabilesc potrivit Anexei VIII la Legea-cadru 284/2010 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, fara a depasi nivelul din decembrie 2011. "In anul 2012 nu se acorda ajutoarele sau, dupa caz, indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva", se mai stipuleaza actul normativ.

Ordonanta prevede ca termenul prevazut in Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice se proroga pana la data de 1 ianuarie 2013.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3286 vizualizari

 • -2 (12 voturi)    
  URAAA! (Sâmbătă, 17 decembrie 2011, 13:54)

  evoque [utilizator]

  Si sa traiti bine, cand? cum?
  La taiat si inghetat suntem campioni, dar la progres, dezvoltare, cam cand?
  Detinatorii adevarului suprem nu au raspunsuri la asa intrebari.
  Sau au?!! A daa. Din alea cu: usl-ul e de vina, criza e de vina, toata tara este de vina.
  Sugestie: extirpati toti pensionarii, extirpati tot poporul care nu va inghite.
  Pe cand lagare de concentrare?
  • 0 (2 voturi)    
   Singur in noapte (Sâmbătă, 17 decembrie 2011, 21:34)

   Afronius [anonim] i-a raspuns lui evoque

   Cind domnul Basescu a ajuns presedintele Romaniei era mai tare c-a un brand commercial de mare marca .
   Oamenii l-au votat, pentru ca erau deschisi ( manipularii) sperind in schimbare. S-a expluatat sensibilitatea umana a poporului roman, vinzandu-le iluzia bunastarii prin “sa traiti bine “, promitand prosperitate , siguranta , bunastare, detreminare, de altfel mesaje seductive de manipulare psihologica , Sugerind poporului ca vor lupta pentru bunastarea noastra generala si vom avea un salariu mediu de 750 euro si pensia de 350 euro, fara sa promita insa ca va trata cauza necazurilor noastre si nu simptomele necazurilor romanesti.
   Radacina raului se afla in caracterul echipei formate de domnia sa care sunt prezentate ca personalitati false , drept capabili , dinamici, de caracter si onoare.
   Puiul , galeata, punga cu ulei zahar si faina , ii recomanda ca onorabili si nu toxici cum s-a dovedit ca sunt un realitate.Acum ajunsi lideri, traiesc in alta dimensiune fata de noi , au conturi solide, vile pe riviere straine , concedii in zone exotice, copii ce studiaza in strainatate in scoli de lux.
   Pacalitii de votanti se inghesuie la sarmale si moaste.
   Noi, oameni buni, le-am permis sa fie sfidatori si sa ne dispretuiasca pentru ca ne-am lasat mintiti de acesti impostori ca fiind cinstiti,loiali, buni , credinciosi in realitat fiind paranoici ,manipulatori, hoti, mincinosi cu mentalitati bolnave .
   Romanul incepe sa se trezeasca in nedumerire, constatind ca sunt striviti material , traumatizati, disperati. Si ce se intampla cu viata lor este parte dintr-un plan politic pervers de manipulare a oamenilor.Sa nu uitam afirmatia ca suntem un popor de mina a doua , ca trebuie sa plecam din tara , ca suntem prosti si puturosi, ca scoala produce timpiti, politia corupta, totul este distorsionat ca sa avem sentimental vinovatiei ,o actiune de dresaj a maselor .
   Unde este guvernul Romaniei, unde sunt specialistii , exista doar mediocritate promovata de nepotii si
   • -2 (2 voturi)    
    singur in noapte (Duminică, 18 decembrie 2011, 10:28)

    Afronius [anonim] i-a raspuns lui Afronius

    potentatii politici ajunsi consilieri in ministere , fara ca acestia sa fi condus in viata lor un WC public.
    Domnul presedinte refuza sa vada adevarul, prapastia acestei guvernari si adincul ei. Originea raului se afla in fenomenul de incompetenta politica, in lacomia si hotia generalizata pe considerente politice.
    Domnul Basescu este in acest moment dezinformat tendentious, flituit razbunator de ciolanarii destituiti din miistere , gasca de smenari pe care nu-I mai controleaza ,
    Elena este pacoste , o jucarie care va disparea accidentata in curind de interesele mafioate de grup. Cine o iubeste in PDL, va rog raspundeti.
    Omul acesta este in acest moment singur in noaptea politica romaneasca, ca jucator abandonat dupa ce a aparat interesele grupului mafiot. A fost pacalit sa i-a masura de optutare a nevoilor nationale –sanatate, invatamint, demnitatea pensionarilor si restului poporului.
    Si lumea a aflat de casele, flota, afacerile fratelui, gresala cu fica-sa in parlamentul European, a ales varianta exercitarii puterii prin servicii, santaj, Nuti si altele .
    Nimic nu-i mai deprimant pentru domnia sa decit izolarea cu care se confrunta la intalnirile de la UE si intoarcerea spatelui de catre liderii europeni. Regret sincer ca se intampla asta , este totusi presedintele nostru al romanilor, dar toate au o explicatie . Ambasadele tarilor europene la Bucuresti cintaresc fiecare cuvintel si declaratie, fac analizele stirilor, reactiiei maselor. Cine sunt de vina , desigur cei cel consiliaza, priviti documentarele de la Discovery. Un presedinte se autocenzureaza, are dialog, nu transmite decit mesajul super evaluat de consilierii care sunt stafiditi de virsta si experienta. Intelepciune nu sfidare cu cei puternici.pentru toti europeni este un ignorat , mai ales dupa ce-ti supui poporul la cazne fara sa fie necesar. Romania nu-i vapor si poporul echipaj la care poti sa tipi , debarci...,
    Hotnews , sper ca ai ramas deschis parerilor personale si democratiei.
    • -2 (2 voturi)    
     In cel priveste pe presedinte (Duminică, 18 decembrie 2011, 12:48)

     evoque [utilizator] i-a raspuns lui Afronius

     intamplarea a facut sa fiu la semafor paralele cu masina presedentiala in ziua in care o conducea pe ultimul drum pe mama dansului.
     In viata mea nu am vazut un om mai coplesit de singuratate. Era singur in masina(exceptand soferul) mic si chircit pe bancheta din spate. Pe fata lui nu se citea tristetea omului care a pierdut un parinte. Pe fata lui se citea singuratatea unui nsuflet pierdut.
     O secunda am senzatia de mila, astfel am salutat inclinand usor din cap, a raspuns cu acelasi gest. Apoi in minte au revenit imaginile cu acest individ lipsit de scrupule care in viata lui a vandut de la colegi la prieten si la popor tot ce a putut vinde.
     Am depasit coloana si am lasat in urma un om inchistat in singuratatea lui.
     Ce va fi vom vedea, dupa modul cum actioneaza cred ca anul viitor se va debarasa de aproape tot pdl-ul si cum pana acum a dus un razboi cu nastase si cei din opozitie va incepe un razboi contra celor care il slujesc acum.
     Cine pierde, pierde tot poporul si ce este mai trist ca mereu vad pe aici persoane marginite mental care cred toate "balivernele" aruncate de masinarii de propaganda fara sa realizeze ca nivelul lor de trai se depreciaza in fiecare zi.
 • -1 (9 voturi)    
  a promulgat si cresterea cu 50% (Sâmbătă, 17 decembrie 2011, 15:14)

  hatar [anonim]

  a salariilor prof!

  Si tot nu s-a aplicat!
 • +1 (13 voturi)    
  ptr angajatii Guvernului se poate? (Sâmbătă, 17 decembrie 2011, 15:16)

  am votat Base si regret [anonim]

  ca doar ei sunt baieti buni, oranj!

  Mi-e scarba!!!!!!!!!!!!!
 • +10 (10 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 17 decembrie 2011, 15:16)

  Gabimarquez [utilizator]

  In 22 de ani, diversi smecheri au furat sau au vandut tot ce se putea. Acum, eu trebuie sa sufar din cauza asta, iar ei isi vor vedea bine-mersi de afacerile lor incepute cu acei bani, nesimtind (da, nesimtind!) nimic din ce se petrece in jurul lor. Daca m-as putea intoarce in timp, i-ar strange de gat pe fanarioti, de la care, probabil, ni se trag toate rahaturile astea.
  • -3 (3 voturi)    
   hai sa fim seriosi (Sâmbătă, 17 decembrie 2011, 18:00)

   serban [anonim] i-a raspuns lui Gabimarquez

   parerea mea sincera este ca teapa principala am luat-o intre 1996 si 2000 cind am avut rahatul ala ambulant de CDR si teasta tare a lui ciorbica . gasca care a ajuns atunci la putere gen diaconescu si toti stafiditiii aia mai bine putrezeau dracu pe la pitesti sau sighetu marmatiei ca oricum nu varsa nimeni o lacrima dupa ei .
   • 0 (0 voturi)    
    Din pacate uiti (Duminică, 18 decembrie 2011, 13:30)

    Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui serban

    Dar toate privatizarile facute de Nastase le uiti? Dar "nu ne vindem tara" cand puteam privatiza industria cu firme serioase ca sa dam ciolane la cei fata de care aveam obligatii politice si al fel de fel de arabi si turci uiti! Va sta in gat CDR-ul casi Basescu, deorece ambele v-au surclasat. Vedetti ca ura dauneza grav sanatatii.
 • 0 (4 voturi)    
  ciudat (Sâmbătă, 17 decembrie 2011, 16:56)

  srpc [utilizator]

  alaltaieri, marian sarbu (unpr) declara ca in semestrul 2 din 2012 vor creste salariile cu 5-6% (din cei 25% taiati acum 2 ani) iar pensiile vor fi indexate! chiar si basescu spunea, in primavara, acelasi lucru! cum se impaca astea cu legea acum semnata?
 • 0 (2 voturi)    
  Inca ceva (Sâmbătă, 17 decembrie 2011, 19:26)

  cosmin [anonim]

  Inghetati si preturile pls....:(((((
 • 0 (0 voturi)    
  bugetar (Sâmbătă, 17 decembrie 2011, 20:34)

  marian curelaru [anonim]

  Am fost bugetar.M-am dus la director si i-am spus:Uitati cite am eu de facut si bani nu prea ! zice:Daca stati inseamna ca va convine.M-am gindit ca are dreptate si am plecat.Am gresit ca n-am plecat mai repede
 • +2 (2 voturi)    
  Asta e capacul (Sâmbătă, 17 decembrie 2011, 21:51)

  Flasneta [anonim]

  PDL tocmai si-a semnat condamnarea iar poporul tocmai a fost dat pe mana bolsevicilor. Vai de mama noastra. A muncit o viatza taicameu pt o pensie care a ajuns de tot rahatul.
 • +1 (3 voturi)    
  Deh , cred ca are nevoie de bani pentru avioane (Duminică, 18 decembrie 2011, 0:28)

  hmlblkklklklj [anonim]

  Eu cam banuesc de ce se cramponeaza asa de banii amaratilor care mai lucreaza inca sau ai pensionarilor, ca a inceput iar slagarul cu avioanele si la el cnd ai cade cu tronc ceva nu se lasa pana nu obtine indiferent de ce sacrificii trebuie sa faca altii -nu el.
  Sper ca se publica, asta este parerea mea.
 • -1 (1 vot)    
  stati stramb si judecati drept... (Duminică, 18 decembrie 2011, 9:56)

  grigore [anonim]

  Pai fratilor, unde ne credem, in vreo tara de top ten? Nu vedeti ca Europa e intr-un mare shit? Noi suntem intr-un mare shit? De unde sa se mareasca salariile si pensiile, toata lumea face reduceri de cheltuieli, si noi marim pensiile?
  Sa zicem mersi ca reusim sa le platim asa cum sunt, fara sa luam bani scumpi de la FMI & friends. A crescut productivitatea cumva? Suntem mai eficienti, mai economi, mai productivi in 2012?? Pentru ce sa creasca salariile si pensiile? ca sa ne afundam si mai mult in groapa
  • +1 (1 vot)    
   Da' avioanele mai reduc din criza? (Duminică, 18 decembrie 2011, 16:43)

   dnbfj [anonim] i-a raspuns lui grigore

   Bataie de joc pedelista , asta este in Romania.
   Sper ca se publica.
 • +1 (1 vot)    
  o simpla stire (Duminică, 18 decembrie 2011, 16:16)

  nety [anonim]

  Surse bine informate au comunicat ca Traian Basescu a indicat intr-un mediu restrans, in anul 2010 intr-o intalnire secreta cu Boc si consilieri sai, la vila Lac 1: ... o Romanie moderna nu trebuie sa mai aiba peste 1,6 milioane pensionari !
  Statul nostru nu ii poate sustine fara a intra in incapacitate de plata, iar imprumuturile nu-s deloc o solutie pe termen mediu. Reforma mea prevede IESIREA DIN SISTEM, prin liberalizari de utilitati, incat tiptil-tiptil, se reduc pe cale naturala, cca 380.000 pensionari/an …" Dealtfel, acesta informatie nu este intru totul una noua!
 • 0 (0 voturi)    
  mai incerc odata (Duminică, 18 decembrie 2011, 19:46)

  nety [anonim]

  Am postat o stire despre idolul hotnews, TB, dar evident ca nu a fost acceptata.
  Surse bine informate au comunicat ca Traian Basescua indicat intr-un mediu restrans, in anul 2010 intr-o intalnire secreta cu Boc si consilieri sai, la vila Lac 1: .. o Romanie moderna nu trebuie sa mai aiba peste 1,6 milioane pensionari !
  Statul nostru nu ii poate sustine fara a intra in incapacitate de plata, iar imprumuturile nu-s deloc o solutie pe termen mediu. Reforma mea prevede IESIREA DIN SISTEM, prin liberalizari de utilitati, incat tiptil-tiptil, se reduc pe cale naturala, cca 380.000 pensionari/an…" Dealtfel, acesta informatie nu este intru totul una noua!
 • 0 (0 voturi)    
  Evitam falimentul (Luni, 19 decembrie 2011, 20:55)

  Ovidiu [anonim]

  PDL aplica o politica responsabila care pana a acum s-a dovedit eficienta. Fara masurile luate de guvernul Boc economia nationala s-ar fi prabusit, iar Romania ar fi ajuns in situatia Greciei. Daca s-ar aplica masurile populiste ale USL, tara noastra ar intra in faiment generalizat!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by