Premierul Boc i-a spus directorului firmei care a construit noul sediu al Bibliotecii Nationale ca nu credea ca se va incadra in termen si ca a avut indoieli in acest sens, dar ca s-a dovedit ca "esentele tari se tin in sticle mici", constructorul avand o statura comparabila cu cea a premierului, relateaza Mediafax.

Emil Boc, la inaugurarea noului sediu al Bibliotecii NationaleFoto: Agerpres

Seful Guvernului a participat, joi, la inaugurarea noului sediu al Bibliotecii Nationale, prilej cu care si-a aratat satisfactia pentru faptul ca lucrarile de constructie au fost terminate in termen. El a aratat ca nu credea ca executantul lucrarii va finaliza proiectul in termen si a simtit nevoia ca, in fata jurnalistilor, sa il laude pe directorul general al firmei constructoare.

"Ii spuneam (directorului-n.r.) ca totdeauna esentele tari se tin in sticle mici si s-a adeverit, a terminat la timp si in grafic lucrarea pe care a promis-o. Deci, cand este seriozitate, se demonstreaza ca lucrurile pot merge bine", a spus Boc.

Nou sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei a fost inaugurat in contextul finalizarii lucrarilor de constructie la cladirea de pe bulevardul Unirii din Bucuresti. Evenimentul a constituit o avanpremiera, inaintea deschiderii propriu-zise a cladirii pentru public, in aprilie 2012.