Trei ofiteri cu functii de conducere in Politia Judeteana Cluj si doi agenti de Politie sunt cercetati prealabil pentru nereguli privind procedura de transfer pentru tratament a omului de afaceri Calin Stoia, aflat in arestul IPJ Cluj, a dispus IGPR in urma unor verificari facute in acest caz, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat al IGPR, in urma verificarilor facute de ofiterii Directiei de Control Intern a Politiei Romane ca urmare a semnalarii unor nereguli privind efectuarea tratamentelor medicale de catre omul fe afaceri Calin Stoia, aflat in arest preventiv in Centrul de Retinere si Arest Preventiv (CRAP) al IPJ Cluj, au fost descoperite o serie de nereguli.

S-a constatat ca omul de afaceri Calin Stoia avea dreptul la tratament, acesta fiind prescris de un medic specialist insa ofiterii din cadrul IGPR au identificat anumite nereguli in ceea ce priveste verificarea posibilitatii efectuarii tratamentului recomandat in cadrul retelei medicale a Administratiei Nationale a Penitenciarelor, verificarea fiind efectuata doar la nivelul judetului, precum si a informarii procurorului privind motivele asigurarii tratamentului medical in cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj.

"Avand in vedere aspectele mai sus mentionate, s-a dispus declansarea cercetarii prealabile fata de 3 ofiteri cu functii de conducere (cei doi adjuncti ai sefului I.P.J. Cluj si seful C.R.A.P. al I.P.J. Cluj) si a doi agenti de politie", precizeaza comunicatul Politiei Romane.

Conform documentului, ofiterii Directiei Control Intern au verificat si "un presupus comportament inadecvat" al sefului IPJ Cluj fata de o alta persoana aflata in Centrul de Retinere si Arest Preventiv al IPJ Cluj (n.r. primarul suspendat al municipiului Cluj-Npaoca, Sorin Apostu, arestat in acelasi dosar). S-a constatat ca, in virtutea dreptului la petitionare, Apostu a solicitat audiente la seful IPJ Cluj, iar in cadrul acestora au fost discutate aspecte privind conditiile de retinere, reclamate de cel in cauza ca fiind improprii si, totodata, a fost solicitat dreptul de a beneficia de o vizita din partea familiei.

Ofiteri ai Corpului de Control din cadrul IGPR au inceput, miercuri, verificarile la Inspectoratul de Politie Cluj, in cazul tratamentului medical de care beneficiaza omul de afaceri Calin Stoia, arestat pentru coruptie. S-a dispus verificarea pentru a clarifica aspectele sesizate de mass-media in legatura cu omul de afaceri Calin Stoia.

Stoia a fost filmat de reporteri intr-o cladire din Cluj-Napoca unde se presupunea ca face tratament.

Intr-un comunicat al IPJ Cluj de luni se arata ca, in urma cu zece zile, arestatul preventiv Calin Stoia a solicitat un consult medical, medicul unitatii recomandand efectuarea de investigatii medicale de specialitate.In ceste conditii, Stoia este escortat, zilnic, la Spitalul Clinic de Recuperare din municipiul Cluj-Napoca si supravegheat in permanenta de catre un politist din cadrul Centrului de Retinere si Arestare Preventiva in tinuta civila, pe toata durata desfasurarii tratamentului.

Seful IPJ Cluj, Ioan Pacurar, a declarat, luni, ca nu stie nimic despre tratamentul de care beneficiaza omul de afaceri.

Directia Nationala Anticoruptie a declarat, marti, ca IPJ Cluj nu a informat DNA ca Stoia- arestat pentru coruptie- ar avea nevoie de tratament medical, administratia locului de detinere fiind obligata sa comunice de indata procurorului daca acuzatul sufera de o boala netratabila in reteaua ANP.

Reprezentantii IPJ Cluj au anuntat ulterior ca seful Centrului de Retinere si Arestare Preventiva Cluj a informat telefonic Serviciul Teritorial Cluj al DNA despre faptul ca Stoia avea nevoie de investigatii medicale complexe.

Amintim ca primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si de omul de afaceri Calin Stoia (director general al Brantner Romania) sunt cercetati pentru luare de mita, respectiv dare de mita. In acelasi dosar mai sunt cercetati pentru dare de mita si oamenii de afaceri Simion Muresan (Electrogrup) si Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).