O profesoara de istorie de la o scoala generala din municipiul Constanta a fost agresata fizic si verbal de tatal unei eleve, in timpul orei de curs, transmite Agerpres. Profesoara de la Scoala nr. 12 ''Bogdan Petriceicu Hasdeu'' a fost ''imbrancita, apucata de guler si impinsa catre catedra'', in fata a 27 de scolari de clasa a sasea.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Constanta, Maria Moga, a declarat ca intre parintii elevei si cadrul didactic exista un conflict mai vechi.

Echipajul ambulantei chemate la locul incidentului a acordat ingrijirile medicale necesare atat profesoarei, cat si unei fete din clasa respectiva care a lesinat.

''Consiliul de Administratie al unitatii de invatamant urmeaza sa analizeze acest caz si sa traga o concluzie'', a spus Moga.

Seful Politiei Municipiului Constanta, comisar sef Emil Parvu, a declarat ca incidentul a avut loc marti. Politistii au descoperit ca parintii implicati sesizasera conducerea scolii referitor la modul, considerat "defectuos", in care profesoara de istorie apreciaza nivelul de pregatire scolara al elevilor.

Parintii au fost chemati la scoala de profesoara de istorie, pentru a discuta despre nemultumirile existente.

Conform politistului, discutia, purtata in sala de curs de fata cu elevii, a degenerat, iar tatal a injurat-o si a amenintat-o pe profesoara.

Barbatul a fost sanctionat contraventional pentru scandalul produs.

Comisarul sef a spus ca politistii il cerceteaza pe barbat dupa ce profesoara l-a acuzat de amenintari.