ANI: Secretarul general al Secretariatului pentru problemele revolutionarilor este incompatibil

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 15 decembrie 2011, 10:54 Actualitate | Esenţial

Agentia Nationala de Intergritate (ANI) a stabilit ca secretarul general al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, Dumitru Stelianide, este incompatibil, intrucat a detinut si functia de administrator la o societate comerciala.

In urma evaluarilor demarate la 17 noiembrie 2010, s-a constatat ca Dumitru Stelianide s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 13 decembrie 2008 - 17 iunie 2009, respectiv 17 iunie - 12 noiembrie 2009, intrucat a detinut simultan functiile de secretar general, respectiv, consilier in cadrul Directiei Buget Finante Programe Resurse Umane la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 si functia de administrator la SC Coroana regala SRL, incalcand, astfel, prevederile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei cu modificarile si completarile ulterioare.

In perioada 13 decembrie 2008 - 17 iunie 2009, Dumitru Stelianide a exercitat functia de secretar general in cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989.

De asemenea, in perioada 17 iunie 2009 - 12 noiembrie 2009, a Dumitru Stelianide detinut functia publica de consilier in cadrul Directiei Buget Finante Programe Resurse Umane la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989.

Incepand cu data de 9 martie 1993, Dumitru Stelianide detine calitatile de asociat si de administrator la SC Coroana Regala SRL.

Astfel, au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, potrivit dispozitiilor Legii 161/2003, potrivit carora "functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza: in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ din sectorul public".

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de trei ani.

In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de trei ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

313 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    SECRETARUL CC AL URSS (Joi, 15 decembrie 2011, 11:49)

    pointless man [utilizator]

    "modestul" tovaras Stalin, care tinea in mina toate secretele secretariatului secretarilor de... etc.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version