Inmormantarea Malinei Olinescu, prevazuta pentru ziua de joi, a fost amanata pentru vineri, intrucat familia crede ca artista nu s-a sinucis si doreste sa obtina de la Patriarhie dreptul de a o inmormanta crestineste, a declarat pentru Mediafax Petre Geambasu, prieten al familiei cantaretei.

"In urma unor dezvaluiri clare - exista materiale - care nu pot fi analizate in aceasta noapte, ci necesita timp, inmormantarea a fost amanata pentru ziua de vineri. Vrem sa obtinem de la Patriarhie dreptul de a o inmormanta crestineste", a spus Petre Geambasu.

El a precizat ca noile date care au aparut in acest caz au fost transmise Politiei.

Intre timp, cei care au cunoscut-o si apreciat-o pe Malina Olinescu pot sa-si ia ramas bun de la aceasta la capela cimitirului Sfanta Vineri din Bucuresti, unde trupul neinsufletit al artistei a fost depus miercuri dupa-amiaza.

Accesul presei nu va fi restrictionat la funeralii, insa familia Malinei Olinescu doreste ca ziaristii sa se manifeste decent si sa respecte memoria artistei.

Intr-o declaratie acordata luni presei, Doina Spataru, mama Malinei Olinescu, a rugat presa sa trateze "cu discretie, cu decenta si cu respect" moartea fiicei sale, care a trecut prin viata cu discretie.

Cantareata Malina Olinescu a murit, in noaptea de duminica spre luni, cazand de la etajul sase al blocului in care locuia, situat in zona Garii de Nord din Bucuresti. Echipajul SMURD a sosit la locul incidentului la ora 0.58. Membrii SMURD au facut timp de 30 de minute manevre de resuscitare, fara a avea succes.

Cantareata de muzica pop Malina Olinescu avea 37 de ani si era fiica cantaretei Doina Spataru si a actorului Boris Olinescu.

Moartea cantaretei Malina Olinescu a fost violenta, fiind cauzata de multiple traumatisme si hemoragii interne, potrivit constatarilor medicilor legisti, care au efectuat, luni, necropsia artistei.

Medicii legisti de la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti au efectuat autopsia cadavrului, ei prelevand probe pentru analize toxicologice, potrivit procedurilor in astfel de cazuri.

Totodata, Parchetul Tribunalului Bucuresti a deschis dosar privind imprejurarile in care s-a produs decesul cantaretei Malinei Olinescu, primele indicii sugerand faptul ca artista s-a sinucis. Procurorii de la Serviciul Omoruri din cadrul Parchetului Tribunalului Bucuresti au adunat probe de la locul unde s-a prabusit artista, dar si din locuinta acesteia. Mai multe persoane vor fi audiate pentru a clarifica motivul pentru care Malina Olinescu a recurs la acest gest.

Pe de alta parte, cantaretul Calin Geambasu a declarat in noaptea de duminica spre luni, pentru Stirile Pro TV, ca artista spunea ca se va sinucide inca "de acum trei-patru ani", iar intre timp cantareata a facut investigatii de specialitate la Spitalul Elias din Capitala.

"Nu intelegem nimic ce se intampla. De acum trei-patru ani spunea ca o sa faca lucrul asta, din cauza faptului ca este un om minunat, mult prea sensibil pentru lumea in care traim", spune Calin Geambasu. "A fost o fata extraordinara, dar ce putem sa spunem in asemenea momente?! Lacrimile isi mai au rostul?!", a spus cantaretul.

El a adaugat ca Malina Olinescu a facut investigatii la Spitalul Elias. "Sefa Spitalului Elias a avut-o sub grija o perioada, chiar s-a dus sa faca acolo niste investigatii, nu stiu, nu s-a tinut de tratament, s-a tinut, nu s-a tinut de tratament. A mai avut tentative?! Nu, dar ne spunea noua, o amenintare, dar nu credeam totusi ca o s-o faca si nici nu voiam sa apasam foarte mult pe problema", a spus Calin Geambasu.

Artistul a mai spus ca Malina Olinescu nu a fost "un om parasit", ci era foarte implinita profesional, iar prietenii ii erau alaturi.

In plus, Calin Geambasu a declarat luni, in emisiunea "Happy Hour" de la Pro TV, ca pe Malina Olinescu "o nemultumea numai lipsa de perfectiune din plan sentimental", cantareata spunandu-le uneori prietenilor ca nu mai are de ce sa traiasca daca nu este implinita sufleteste.

"Ea a mai avut tentative, insa nimic concluzionat. Cu noi, prietenii, vorbea despre neimplinirea ei pe plan sentimental, dupa ce a divortat, dar si inainte de a divorta. Isi dorea un copil. Avea o neliniste permanenta, pe care nu ne-o puteam explica", a mai spus Calin Geambasu.

El a precizat insa ca in ultima perioada Malina Olinescu isi facea planuri de casatorie. "Acum doua zile era vesela, fericita, era cu Sebi. Ce s-a intamplat a venit ca un soc incredibil pentru noi", a mai spus Calin Geambasu.