Directorul Gradinii Zoologice Sibiu, Constantin Bebeselea, a declarat ca ingrijitorul care a lasat usa deschisa la cusca tigrilor risca sa fie demis, iar valoarea de inventar a tigroaicei ucise este de 50 de lei, transmite Mediafax.

Directorul Gradinii Zoologice Sibiu, Constantin Bebeselea, a afirmat ca ingrijitorul risca sa fie demis, in conformitate cu Codul Muncii, pentru neglijenta sa.

Intrebat de ce exista o singura arma cu tranchilizant in dotarea Gradinii Zoologice, el a spus ca, si daca ar fi mai multe, nu ar avea cine sa le foloseasca.

"Nu avem ce face cu doua pusti. Ganditi-va ca personal nu avem. Cine sa traga? Este un medic veterinar care este autorizat. Nu oricine poate sa traga cu arma. Noi avem personal foarte putin, din 23 cati sunt pe statul de functii avem doar 14 angajati", a declarat Constantin Bebeselea.

El a precizat ca valoarea de inventar a tigroaicei ucise este de 50 de lei.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, Gradina Zoologica din Sibiu nu cumpara animalele, acestea fiind dobandite in urma unor schimburi cu alte unitati de profil din Europa, de aceea valoarea animalului nu este foarte mare.

Tigrul a fugit, marti dimineata, de la Gradina Zoologica din Sibiu, refugiindu-se in Padurea Dumbrava, apoi a ajuns in cartierul Valea Aurie din municipiul Sibiu, in apropierea Inspectoratului Judetean de Jandarmi.

Viceprimarul Sibiului, Astrid Fodor, declara ca tigrul a reusit sa iasa din cusca sa in jurul orei 9.30, din cauza neglijentei ingrijitorului, care a facut curatenie, iar cand a iesit a lasat usa custii intredeschisa, moment in care animalul a iesit.

In jurul orei 12.30, tigrul a fost impuscat mortal in padure, intre localitatile Sibiu si Poplaca.

Tigrul, nascut la Gradina Zologica din Sibiu, avea 14 ani si o greutate de aproximativ 200 de kilograme.

Potrivit reprezentantilor Primariei Sibiu, animalul era o corcitura de tigru siberian cu tigru bengalez si se numea Mihaela.