Autorul violului si crimei pentru care gorjeanul Marcel Tundrea a facut inchisoare a fost condamnat la 22 de ani de detentie, cazul constituind o premiera, intrucat dupa o eroare judiciara si interventia prescriptiei procurorii au reusit trimiterea in judecata a vinovatului, scrie Mediafax.

Procurorii Parchetului instantei supreme l-au trimis in judecata pe barbatul care a comis faptele pentru care gorjeanul Marcel Tundrea a fost condamnat la 25 de ani de detentie, respectiv pentru violarea si uciderea, in anul 1992, a unei fete de 13 ani din Gorj.

In 14 martie 2011, dupa 19 ani, Gheorghe Avram a fost trimis in judecata pentru violarea fetei de 13 ani din satul gorjean Pojogeni si pentru omor calificat, de catre procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Tribunalul Gorj a decis, marti, condamnarea la 22 de ani de inchisoare a lui Avram, hotarare ce poate fi contestata.

In Romania, in mod oficial, primele teste ADN in cauze penale s-au efectuat dupa anul 2002, astfel incat la data pronuntarii hotararii in cazul Tundrea, constatata ulterior ca fiind o eroare judiciara, instantele au fost in imposibilitatea de a administra aceasta proba, explica Parchetul ICCJ.

Pe tot parcursul cercetarilor penale, inclusiv in timpul executarii pedepsei Tundrea Ilie Marcel a sustinut ca nu este autorul infractiunilor pentru care a fost condamnat in anul 1993 la 25 ani de inchisoare si din care a executat 12 ani de inchisoare.