Marius Balint, fiul lui Sile Camataru, Nuredin Beinur si un alt locotenent al lui Vasile Balint au fost retinuti, marti, de procurori, in dosarul in care sunt suspectati de implicare in proxenetism, evaziune fiscala, furt si alte infractiuni cu violenta, potrivit Mediafax.

Potrivit Politiei Capitalei, Marius Balint, zis "Mario", Nuredin Beinur si Ricardo B. au fost retinuti pana in prezent in aceasta cauza.

Anchetatorii continua audierile in acest caz.

Politistii au descins, marti, in sudul Bucurestiului, la locuintele a noua locotenenti ai lui Vasile Balint, zis Sile Camatarul - condamnat la 13 ani de inchisoare -, care se ocupau de camatarii si proxenetism, fiind coordonati din detentie de interlop.

Potrivit Politiei Capitalei, cei noua locotenenti ai lui Vasile Balint colectau taxe de protectie, fiind implicati in proxenetism, evaziune fiscala, furt si alte infractiuni cu violenta.

Sile Camataru se afla in inchisoare, dupa ce Judecatoria Sectorului 4 i-a respins, in 24 noiembrie, cererea de liberare conditionata in dosarul in care este condamnat la 13 ani de detentie pentru savarsirea de fapte cu violenta, proxenetism, camatarie si trafic de persoane.

In aprilie 2008, fratii Vasile si Ion Balint (Sile si Nutu Camataru), mama acestora, precum si alte rude ale acestora au fost condamnati pentru sechestrare de persoane, inselaciune si proxenetism. Nutu Camataru a fost condamnat definitiv, la inceputul lunii martie 2009, la doi ani si jumatate de inchisoare pentru favorizarea infractorului, fiind achitat pentru complicitate la inselaciunea lui Shaul Peleg, intr-un caz amplu de crima organizata privind fapte de proxenetism, sechestrre de persoane, santaj, inselaciune, camatarie, recuperari de bani, incasari de taxe de protectie. Sile Camataru a fost condamnat de instanta suprema la 13 ani de detentie.

In 28 mai 2010, Ion Balint a parasit inchisoarea.