Federico de Girolamo, purtator de cuvant in cadrul PE a revenit si a declarat ca a comis o greseala in cazul lui Vadim Tudor si ca PE nu a primit o solicitare de ridicare a imunitatii ci una de aparare a imunitatii. "Am comis o greseala nu este vorba de o cerere de ridicare a imunitatii ci o cerere de aparare a imunitatii", a declarat Federico de Girolamo. Anterior acesta a declarat ca PE a primit o solicitare de ridicare a imunitatii europarlamentarului Vadim Tudor.

Vadim TudorFoto: Agerpres

"Parlamentul European a primit o solicitare de ridicare a imunitatii pentru eurodeputatul roman Corneliu Vadim Tudor", a declarat anterior pentru HotNews.ro Federico de Girolamo, purtator de cuvant in cadrul PE.

TVR Info a informat, pe 6 decembrie, ca Oficiul European de Luptă Antifraudă il investigheaza pe Vadim Tudor dupa ce un fost asistent l-a acuzat ca si-ar fi insusit 40.000 de euro pe baza unor semnaturi falsificate.

“Parlamentul European a primit o solicitare de ridicare a imunitatii pentru eurodeputatul roman Corneliu Vadim Tudor. Cererea a fost transmisa presedintelui PE, care a remis-o Comisiei Juridice. Cererea de ridicare a imunitatii a fost anuntata in sesiunea plenara din noiembrie”, a declarat Federico de Girolamo, purtator de cuvant in cadrul PE pentru HotNews.ro la ora 18:00.

Ulterior Federico de Girolamo a revenit si a declarat urmatoarele: "Am comis o gresala nu este vorba de o solicitare de ridicare a imunitatii ci una de aparare a imunitatii. Asta inseamna ca nu e vorba de ridicarea imunitatii si ca nu a fost transmisa de autoritatile judiciare."

Nota: Informatiile au fost prezentate de HotNews.ro asa cum au fost transmise ele de reprezentantii biroului mass-media al PE.

Pe 6 decembrie, TVR a anuntat ca Vadim Tudor este investigat de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF). Investigatia OLAF vizeaza nereguli privind documentele de plata inregistrate la cabinetul de europarlamentar al lui Vadim Tudor. Mai precis, Corneliu Vadim Tudor este acuzat ca si-ar fi insusit 40.000 de euro, reprezentand remuneratiile unuia dintre asistentii sai.

Cezar Catalin Marin, un fost consilier al europarlamentarului Vadim Tudor, a declarat, in iulie 2011, ca liderul PRM ar fi incasat 40.000 euro pe baza unor contracte care contin semnatura sa falsificata. Cezar Catalin Marin a declarat pentru HotNews.ro ca a descoperit trei contracte emise de o societate de contabilitate, angajata de Vadim Tudor, pe care apar semnaturi ce nu ii apartin. Fostul colaborator al lui Vadim Tudor a declarat ca a depus si o plangere penala pentru inselaciune si fals in inscrisuri. Corneliu Vadim Tudor a respins in permanenta acuzatiile fostului sau consilier.

Pe 14 iulie si PE a deschis o investigatie preliminara in cazul eurodeputatului Corneliu Vadim Tudor.

Citeste mai jos detaliile scandalului

Vadim Tudor la RTV: "Sa mi se ridice imunitatea si acum"

"Nu Parlamentul European a cerut ridicarea imunitatii, ci organele lui Traian Băsescu. Eu am avut un sofer care este implicat. 2500 de ani, nimeni nu va dovedi ca Vadim a semnat in fals. Cezar Catalin este specializat in falsuri. Sa mi se ridice imunitatea si acum, in miezul noptii, si raspund. Daca voi fi invitat la Comisia Juridica, ma voi duce si le voi spune ca este o lucratura politica a regimului Basescu. Este o lucratura a regimului Basescu care se foloseste de un sofer implicat in traficul de carne vie.

Acest Cezar Catalin este un turnator al DIICOT. De acolo din tara s-a facut turnatoria. Sa iti fie rusine Traian Basescu. Nu e nici o problema daca mi se ridica imunitatea. Sa mi se ridice si aici imunitatea. Sa faca ei dovada ca eu am semnat in fals. Pe acest Cezar Catalin il cunosc cred de la Ion Iliescu”, a declarat Vadim Tudor la RTV.