Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat luni o noua rectificare bugetara. Consilierii au luat 20 de milioane de lei din bugetul RADET, 3 milioane de lei din bugetul RATB si 1,3 milioane de lei de la Politia Locala si i-au alocat marilor proiecte de infrastructura.

Au primit suplimentari de buget urmatoarele proiecte:

  • Strapungerea Buzesti - Berzei - 10 milioane de lei
  • Pasajul Baneasa - 10 milioane de lei
  • Pasajul Mihai Bravu - 5 milioane de lei
  • Strapungerea 1 Mai - 1 milion de lei

Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu, a declarat ca s-a facut aceasta rectificare intrucat, in perioada 1-28 noiembrie, Primaria Capitalei a facut deja platile pentru aceste proiecte, sumele acestea nefiind scazute din bugetul aprobat la sfarsitul lunii noiembrie.

In 28 noiembrie, consilierii generali au aprobat o rectificare a bugetului Primariei Municipiului Bucuresti, necesara intrucit s-au incasat doar 86% din veniturile estimate initial de institutie, cu circa 207 milioane de lei mai putin. Pentru a se putea plati subventia la RADET si la RATB, consilierii au taiat atunci de la bugetele marilor proiecte de infrastructura: 30 milioane lei de la diametrala Nord - Sud (Buzesti - Berzei - Uranus); 5 milioane lei de la Pasajul Mihai Bravu; 19 milioane lei de la reabilitarea Pasajului Baneasa (pod Elvila) si 11 milioane lei de la reabilitarea Bd. Aviatorilor.