Cantareata Malina Olinescu, in varsta de 37 de ani, a murit in noaptea de duminica spre luni, anunta televiziunile de stiri. Potrivit primelor informatii, artista s-ar fi sinucis, aruncandu-se de la etajul sase al blocului in care locuia, in zona Garii de Nord din Bucuresti. Calin Geambasu, bun prieten al artistei, a declarat ca aceasta s-ar fi sinucis dupa despartirea de iubitul sau.Malina Olinescu era fiica Doinei Spataru.

Malina OlinescuFoto: Captura video

"A amenintat de multe ori ca isi va lua viata. Acum a facut-o. De doi ani ameninta ca o face. In relatia cu iubitul ei nu a fost inteleasa pe deplin", a declarat Calin Geambasu. El a recunoscut cadavrul din fotografiile trimise de medici dupa bratara pe care cantareata o purta la picior. Geambasu a venit la locul faptei impreuna cu mai multi prieteni ai Malinei.

Un echipaj SMURD a incercat sa o resusciteze pe artista mai bine de 30 de minute. Echipajul a fost solicitat in jurul orei 1:00, informeaza Antena 3.

Trupul neinsufletit al artistei a fost dus la Institutul de Medicina Legala, pentru efectuarea autopsiei.

Malina Olinescu s-a nascut pe data de 29 ianuarie 1974, la Bucuresti si a absolvit liceul de filologie Iulia Hasdeu. Provenind dintr-o famile de artisti (mama, cantareata consacrata Doina Spataru, iar tatal actor), a inceput sa cante inca de la varsta de 5 ani si a participat la numeroase festivaluri muzicale.

In anul 1993, dupa terminarea liceului, Malina canta in programele unor cluburi din Bucuresti, iar in 1995 participa la festivalul de muzica usoara Aurelian Andreescu, sectiunea interpretare unde castiga premiul I.

Malina Olinescu a devenit cunoscuta in urma cu 15 ani, in 1996, cand participa alaturi de o echipa de cantareti numita "Scoala Vedetelor", intr-un show de televiziune foarte apreciat si urmarit, impreuna cu care solista a realizat si numeroase concerte in intreaga tara. Aceasta perioada a insemnat pentru Malina rampa de lansare in lumea muzicala si sansa ei de a castiga un public din toate categoriile de varsta.

In acelasi an, participa la Festivalul de muzica usoara de la Mamaia, unde obtine premiul III la sectiunea "Interpretare".

In 1997, in cadrul aceluiasi festival obtine impreuna cu compozitorul Adrian Romcescu, premiul I la sectiunea "Slagare", cu melodia "Mi-e dor de tine" si tot in 1997 castiga si premiul I la sectiunea "Interpretare" a festivalului "Cerbul de Aur".

In 1998, impreuna cu acelasi compozitor, Adrian Romcescu, castiga Selectia Nationala Eurovision si reprezinta Romania la Birmingham, Anglia, cu melodia "Eu cred".

Tot in acelasi an castiga premiul III, impreuna cu colegul ei si compozitorul Adrian Despot, la sectiunea "Creatie" a Festivalului Mamaia cu piesa "Pot sa zbor".

In 2000 alaturi de Petre Magdin modereaza emisiunea "Intalnirea de la miezul noptii", TVR.

Cantareata a fost casatorita cu claparul trupei Compact Dan Stesco, dar cei doi au divortat in 2007, dupa sapte ani de casnicie.