Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a declarat, vineri, la comisiile de buget-finante, ca va analiza activitatea a 3.000 de angajati ai Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) pentru a vedea daca toti sunt "utili", sau daca sunt multi care "freaca menta", potrivit Mediafax.

"A venit ANCPI la Ministerul Dezvoltarii, de aici cresterea la bunuri si servicii. ANCPI este o agentie cu 3.000 de angajati. O sa ne uitam anul acesta daca 3.000 de angajati chiar sunt utili sau multi dintre ei freaca... sunt angajati degeaba in agentie, menta, ma rog. Daca au ceva de facut, este in regula, daca nu, vom restructura", a declarat Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca la sfarsitul lunii februarie 2012 va incepe realizarea proiectului Registrul integrat de cadastru si carte funciara, in parteneriat public-privat si ca ANCPI va trece in subordinea ministerului pe care il conduce.

"Avand un proiect important la minister, si anume realizarea, in urmatoarea perioada, a cadastrului, a registrului informatic integrat de cadastru si carte funciara, s-a luat decizia ca ANCPI (n.red. Agentia Nationala pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara) sa treaca in subordinea ministerului, iar acum pot sa va dau o veste buna: suntem la stadiul de fezabilitate pentru realizarea acestui proiect si credem ca undeva la sfarsitul lunii februarie vom fi gata sa demaram procesul de parteneriat public-privat pentru realizarea lucrarilor de cadastru national", a declarat Elena Udrea la inaugurarea Centrului de Conferinte a Notarilor.

Bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in valoare de 3,45 miliarde de lei, a fost aprobat, vineri, fara amendamente, de comisiile de buget-finante cu 36 de voturi "pentru" si 3 voturi "impotriva".