Sefii de stat si de guvern din 9 state membre UE, printre care si presedintele Romaniei, au "indicat posibilitatea" de a lua parte la Acordul convenit joi la Bruxelles dupa consultarea Parlamentelor nationale, se arata in noua versiune a acordului, publicata vineri la amiaza pe site-ul Consiliul European.

Deocamdata nu e clar in privinta caror modificari legislative s-ar putea adresa Guvernul catre Parlament.

Textul integral din noul Acord:

"Deciziile privind unele dintre masurile descrise mai sus (masurile de contracarare a crizei - n.red.) pot fi luate prin intermediul legislatiei secundare. Sefii de stat sau de guvern din zona euro considera ca celelalte masuri ar trebui incluse in legislatia primara. Avand in vedere lipsa unanimitatii in randul statelor membre ale UE, acestia au decis sa le adopte printr-un acord international care urmeaza sa fie semnat in luna martie sau la o data mai apropiata. Obiectivul ramane incorporarea acestor dispozitii in tratatele Uniunii cat mai curand posibil. Sefii de stat sau de guvern din Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Romania si Suedia au mentionat posibilitatea de a lua parte la acest proces, dupa consultarea parlamentelor lor daca este necesar".

In precedenta versiune a Acordului, publicata joi noaptea, din lista statelor non-euro lipseau Ungaria, Suedia si Cehia. Noua versiune demonstreaza ca Marea Britanie a ramas singurul stat membru UE care refuza noile reguli.

Vom reveni cu amanunte