Sectia 13 Politie din Capitala a deschis o ancheta dupa ce o eleva in varsta de 13 ani de la Scoala nr. 82 a reclamat ca a fost agresata sexual de un coleg, in toaleta unitatii de invatamant, scrie Mediafax. Incidentul ar fi avut loc pe 28 septembrie.

Politia i-a audiat pe cei doi minori, ambii elevi ai Scolii nr. 82. Fata este in clasa a VII-a iar baiatul reclamat este elev in clasa a VIII-a, au declarat surse apropiate anchetei, adaugand ca cei doi ar fi de etnie roma.

Potrivit surselor, cei doi minori ar fi avut o relatie amoroasa, insa s-ar fi despartit. Incercand sa remedieze relatia, fata i-ar fi trimis un sms fostului prieten in care l-ar fi intrebat ce poate face pentru a se impaca. Baiatul i-ar fi raspuns, de asemenea printr-un sms, ca doreste un act sexual.

Sursele sustin ca cei doi si-ar fi dat intalnire in toaleta scolii, in timpul pauzei si ca, dupa consumarea actului sexual, minora ar fi povestit unor prietene, afland astfel, intr-un final, si parintii.

Parintii au dus-o pe minora la politie unde fata a declarat ca a fost violata. Politistii au indrumat-o pe fata catre Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" pentru eliberarea unui certificat medico-legal care sa sustina declaratiile din plangere.

Scandalul de la scoala bucuresteana are loc la mai putin de o saptamana dupa ce Ministerul Invatamantului a incheiat ancheta la Liceul "Jean Monnet" din Capitala, inceputa dupa ce o eleva a depus plangere impotriva profesorului de sport, Dan-Octavian Visan, acuzandu-l ca a violat-o, in timpul unei excursii la Predeal. Ministerul a inceput ancheta pentru a vedea daca incidentul a fost un caz izolat sau daca lacune in regulamentul scolii incurajeaza un astfel de comportament. In urma anchetei, conducerea liceului a fost demisa iar activitatea unitatii va fi monitorizata timp de un an.